Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή έψαχνα για στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

«Το Ράλι Κρήτης είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα και θέλω να το πάμε ψηλά»

25 Σεπτεμβρίου, 2021

    «Το Ράλι Κρήτης είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα και θέλω να το πάμε ψηλά», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στην δεξίωση που παρέθεσε μαζί με την διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ), το βράδυ της Παρασκευής (24/9) παραμονή της έναρξης του αγώνα, στους οδηγούς και τα πληρώματα.

    Η δεξίωση δόθηκε έξω απο το κλειστό γυμναστήριο του Λίντο, που είναι η αφετηρία, αλλά και ο τερματισμός, της μεγάλης αυτής γιορτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για το Ηράκλειο και την Κρήτη και οι οδηγοί που μόλις είχαν ολοκληρώσει τους τελευταίους ελέγχους, πριν την εκκίνηση.

    «Να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ενωμένοι και να κάνουμε μια διοργάνωση με πειθαρχία, ασφάλεια και ποιότητα, όπως επιβάλλεται. Αυτό θα είναι το πιο δυνατό μήνυμα και στα νέα παιδιά για την οδική ασφάλεια» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, απευθυνόμενος στους οδηγούς, τα πληρώματα και τους συντελεστές του Ράλι Κρήτης, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο.

    Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία του Ράλι Ακρόπολις και την μεγάλη προβολή που έφερε στη χώρα, καθώς μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο, μέσα απο τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και τόνισε ότι «η Ελλάδα είχε αποβληθεί απο αυτήν την διοργάνωση, αλλά την επαναφέραμε, μετά απο οκτώ χρόνια εκεί που αξίζει. Η Ελλάδα, άλλαξε. Μας αρέσει η πειθαρχία, η τάξη και η οργάνωση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω απο 300 χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και ενεργοποιήθηκαν, για να παρακολουθήσουν το Ράλι Ακρόπολις απο διάφορες διαδρομές. Σε μια δύσκολη διαδρομή στην Ευρυτανία, περίπου 2,5 χιλιάδες άνθρωποι είχαν κατασκηνώσει απο το προηγούμενο βράδυ. Η ισχύς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι πολύ μεγάλη».

    Οι άνθρωποι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κρήτη, ευχαρίστησαν τον υφυπουργό Αθλητισμού, για την συμβολή του στην διεξαγωγή του Ράλι Κρήτης και όπως του είπαν χαρακτηρικά, για πρώτη φορά, ένας υφυπουργός Αθλητισμού ενδιαφέρεται τόσο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

    Ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, τόνισε ότι «είναι τιμή για το ΕΑΚΗ, να συμμετέχει σε μια τέτοια διοργάνωση και θα είμαστε πάντα κοντά σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Εύχομαι σε όλα τα πληρώματα καλή επιτυχία στους αγώνες».

    Στο Ηράκλειο, για το Ράλι Κρήτης, βρίσκεται και ο Γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωσταντίνος Χαλιορής, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΕΑΚΗ, σε θέματα οργάνωσης και τεχνογνωσίας.