Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Το ψήφισμα του ΕΚ για τους δύο στρατιωτικούς δείχνει την αξία που έχει η εθνική συνεννόηση

20 Απριλίου, 2018

“Σε μία σπάνια ομοφωνία του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει ένα μήνυμα προς την Τουρκία, ότι με ευθύνη της κλείνει την πόρτα προς την Ευρώπη, παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου, κανόνες διεθνούς δικαίου, αλλά στέλνει και ένα μήνυμα ομοψυχίας προς την Ελλάδα” δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, σχολιάζοντας την κατά συντριπτική πλειοψηφία (607 υπέρ, 7 κατά και 18 αποχές) υιοθέτηση του ψηφίσματος για την “παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του κράτους δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία”.

“Δείχνει αυτό το ψήφισμα, με την άψογη -ανεξαρτήτως κόμματος- συνεργασία των Ελλήνων ευρωβουλευτών για την επίτευξή του, την αξία που έχει η εθνική συνεννόηση, η ομοψυχία και η σοβαρότητα για την επίτευξη στόχων, που σχετίζονται με την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων” παρατήρησε ο κ. Παπαδημούλης. “Είναι αυτονόητο”, συνέχισε, “ότι στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της προκλητικότητας της τουρκικής ηγεσίας, η εθνική συνεννόηση, ομοψυχία, η σοβαρότητα, η αποφυγή μικροπολιτικών παιγνίων και εμφύλιων διχασμών είναι μονόδρομος και για τη συνέχεια και επίσης είναι αυτονόητο ότι αυτό που πετύχαμε, παρότι είναι σημαντικό -είναι όπλο στα χέρια και της Ελλάδας και της Ευρώπης- από μόνο του δεν αρκεί, χρειάζεται συνέχεια και δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια, μέχρις ότου επιτύχουμε τον στόχο μας, την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών”.

Σχετικά με την ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Τουρκία, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε: “Η επίσπευση των εκλογών προϊδεάζει για τη συνέχιση αυτής της επιθετικής ρητορικής από πλευράς της ηγεσίας Ερντογάν, λόγω προεκλογικής περιόδου, αλλά έχει και ένα καλό, ότι έχει ημερομηνία λήξης σε δύο μήνες αυτή η προεκλογικής σκοπιμότητας ένταση. Θα ήταν χειρότερο αν αυτό κρατούσε μέχρι το τέλος του 2019, όταν ήταν οι συνταγματικές προθεσμίες […] Ας κάνουν τις εκλογές τους, εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να τους διευκολύνουμε πέφτοντας στις παγίδες τους και στις προβοκάτσιες τους στην προεκλογική τους ρητορική”. “Έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία το γεγονός ότι η θέση της Ελλάδας στα θέματα αυτά έχει γίνει επίσημα πια και θέση της Ευρώπης” υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής, γνωστοποιώντας πως για τη συνέχεια και ο ίδιος ζήτησε “πρόσωπο με πρόσωπο από τον Γιούνκερ μέτρα, πρωτοβουλίες, πιέσεις, κλιμάκωση των πιέσεων προς την ηγεσία Ερντογάν, για να συμμορφωθεί και να υπάρξει αποκλιμάκωση της επιθετικότητας”.

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων στις υπό απόσχιση μονάδες

Ο νόμος (για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ) στην τελική του διατύπωση επιβάλλεται να είναι απολύτως σαφής χωρίς κανένα...

Close