Τα χρήματα έχουν συχνά πάρα πολύ μεγάλο κόστος ~ Ralph Waldo Emerson

Το πρωτότυπο Hyundai Prophecy δεν έχει τιμόνι

13 Απριλίου, 2020

Η Hyundai, αξιοποιεί την τεχνογνωσία της για να δημιουργήσει μια καινοτομική μελέτη η οποία λανσάρει νέα στοιχεία τα οποία αλλάζουν την λειτουργία του αυτοκινήτου. Ο λόγος για το πρωτότυπο Hyundai Prophecy, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο νέας γενιάς με εντυπωσιακό σχεδιασμό και τεχνολογία αιχμής. Η κορεάτικη μάρκα ανακοίνωσε ότι τo Prophecy (προφητεία) δημιουργεί νέα στάνταρ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV).

Το μεγαλύτερο μεταξόνιο και η μικρότερη προεξοχή της πλατφόρμας EV συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας εντυπωσιακής σιλουέτας με ξεχωριστές αναλογίες. Η τεχνολογία προοδευτικού φωτισμού με τεχνολογία pixelated είναι ενσωματωμένη στα φωτιστικά σώματα, τους προβολείς και την αεροτομή, αντανακλώντας τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν στο Hyundai 45 concept.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ηλεκτρική πλατφόρμα της Hyundai. Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι το σύστημα διεύθυνσης, όπου δεν συναντούμε τιμόνι αλλά δύο χειριστήρια τύπου joystick, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο χώρο και σε συνδυασμό με τα εργονομικά καθίσματα παρέχεται μεγαλύτερη άνεση στους επιβαίνοντες στην καμπίνα.

Η απουσία του τιμονιού σημαίνει ότι το πρωτότυπο αυτοκίνητο θα κινείται με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο αναλαμβάνει να κινήσει το αυτοκίνητο αυτόματα σε προκαθορισμένη διαδρομή. Η εξέλιξη αυτής της τεχνολογία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια η οδήγηση του αυτοκινήτου με τον τρόπο που γνωρίζουμε τώρα θα αντικατασταθεί από την αυτόματη κίνηση.

Περισσότερα στη κατηγορία Auto Moto
Το νέο Golf επικοινωνεί με άλλα συμβατά αυτοκίνητα σε ακτίνα περίπου 800 μέτρων για περισσότερη ασφάλεια

Το νέο Golf διαθέτει σύστημα διασύνδεσης με άλλα οχήματα, προκειμένου να λαμβάνει ειδοποίηση κινδύνου κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας.

Close