Οι ιδεολογίες μας χωρίζουν. Τα όνειρα και οι αγωνίες μάς ενώνουν. Ευγένιος Ιονέσκο, 1912-1994, Γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας

Το Πρόγραμμα “Νοσηλεία στο Σπίτι” ήταν ένα όνειρο για τους γονείς που ίδρυσαν τη Φλόγα το 1982

23 Μάιος, 2019

Η Φλόγα είναι Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν και των οικογενειών τους.
Στο πλαίσιο αυτό, θέσαμε τη “Νοσηλεία στο Σπίτι” στις προτεραιότητές μας και το καλοκαίρι του 2009 καταφέραμε να κάνουμε δειλά τις πρώτες επισκέψεις με  εξειδικευμένες νοσηλεύτριες σε σπίτια παιδιών του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού. Από τότε και μέχρι σήμερα,  τα αυτοκίνητα της Φλόγας διασχίζουν όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, μεταφέροντας μαζί με τη νοσηλευτική φροντίδα, το μήνυμα της αγάπης και της συμπαράστασης στο δύσκολο αγώνα που δίνουν παιδιά και οικογένειες.

Τη χρηματοδότηση του προγράμματος είχε αναλάβει μέχρι και το 2016 η Φαρμακευτική Εταιρεία  GlaxoSmithKline,  ενώ από το 2017 και μετά η Νοσηλεία συνεχίζεται με αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ.

Τα οφέλη για τα παιδιά και τις οικογένειες είναι πολλαπλά.
–    Μείωση κατά το δυνατόν των επισκέψεων των παιδιών στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα  καλύτερη ψυχική κατάσταση, λιγότερη ταλαιπωρία στους δρόμους και τους χώρους αναμονής των νοσοκομείων.
–    Μικρότερος κίνδυνος έκθεσης σε μικρόβια στο δρόμο ή τους χώρους αναμονής του των νοσοκομείων.
–    Αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των τμημάτων με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών που πραγματικά χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.
–    Οικονομικό όφελος για τις οικογένειες λόγω λιγότερων μετακινήσεων.
–    Λιγότερες απουσίες των γονιών από την εργασία τους και των παιδιών από τα σχολεία τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Όμιλο ΟΤΕ.  Για εμάς, δεν είναι ένας απλός υποστηρικτής  του έργου μας. Βρίσκεται πραγματικά κοντά μας, νοιάζεται και ενδιαφέρεται για τα παιδιά μας. Μετά από τόσα χρόνια (πάνω από 20) αισθανόμαστε πλέον ότι ανήκουμε και εμείς στη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου ΟΤΕ και νιώθουμε καλούς μας φίλους τους ανθρώπους που με τόση συνέπεια, υπευθυνότητα και καλοσύνη  τον εκπροσωπούν.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας – των ογκολογικών τμημάτων που στεγάζονται στην Ογκολογική Μονάδα ΕΛΠΙΔΑ – γιατί χωρίς τη δική τους συνεργασία δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε:

το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού» (ΟΤΑΚ)
το Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (ΤΑΟ)
τη Μονάδα Αιματολογίας-Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (ΚΕΘ)
Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Read previous post:
Συναλλαγές ανέπαφα χωρίς την χρήση μετρητών δίνει η «fintech» νεοφυής εταιρία SpotlighPOS

Τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους και όλες τους τις συναλλαγές ανέπαφα χωρίς την χρήση μετρητών δίνει η «fintech»...

Close