Οι αλχημιστές ψάχνοντας για χρυσάφι ανακάλυψαν πολλά άλλα πράγματα μεγαλύτερης αξίας. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι το θέμα εκδήλωσης του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG

20 Οκτωβρίου, 2020

Πόσο συχνά παρκάρουμε παράνομα; Προτιμάμε να οδηγούμε σε λεωφορειόδρομους ή λωρίδες έκτακτης ανάγκης; Συμμορφωνόμαστε με τα όρια ταχύτητας; Πορτοκαλί φανάρι! Τι κάνουμε συνήθως; Οι άντρες ή οι γυναίκες παραβιάζουν συχνότερα τον ΚΟΚ; Απαντήσεις στα ερωτήματα δίνει πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 19.00 σε εκδήλωση με θέμα, «Tο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα. Έρευνα συμπεριφοράς οδηγών οχημάτων στην Ελλάδα 2020».

Πρόκειται για την δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG.

Ο φυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG, Παναγιώτης Μπεχράκης, θα αναφερθούν στο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα πολύ χαμηλά στον ευρωπαϊκό χάρτη οδικής ασφάλειας. Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα τρέχοντα στοιχεία για τη χώρα μας και θα εξετάσουν τη συμπεριφορά οδηγών και πεζών που συνδέεται με τα ατυχήματα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μείωσή τους.

Με στοιχεία που αφορούν στη συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη χρήση προστατευτικής ζώνης και κράνους, την κατανάλωση αλκοόλ, την ταυτόχρονη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ακόμα και το φύλο των οδηγών, θα δοθεί έμφαση στη σημασία της πρόληψης από τον κάθε ένα πολίτη που χρησιμοποιεί με ασφάλεια το οδικό δίκτυο.

Ως θέμα Δημόσιας Υγείας που ευθύνεται για υψηλά ποσοστά αναπηρίας και θνησιμότητας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα απευθύνει χαιρετισμό και θα αναφερθεί στη θέση του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπισή του.

Μπορείτε να παρακολούθησετε την εκδήλωση είτε μέσω της σελίδας στο Facebook https://www.facebook.com/instituteofpublichealthacg είτε μέσω του συνδέσμου http://bit.ly/TroxaiaAtiximataIPH21102020

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.