Δεν υπάρχουν συγκρούσεις που δεν μπορούν να διευθετηθούν, εκτός αν ο υπαίτιος παραμένει κρυμμένος - L.Ron Hubbard

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

20 Σεπτεμβρίου, 2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο του στην Αθήνα, σε Μουσεία του Δικτύου του στην περιφέρεια αλλά και διαδικτυακά.

Συγκεκριμένα:

   Ιστορικό Αρχείο (Αθήνα)

   Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους

Tην Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου οργανώνονται δύο αυτόνομα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης χειροποίητου χαρτιού, για ενήλικες (ώρα 12:00) και για παιδιά (ώρα 17:30). Στόχος των εργαστηρίων είναι να εξοικειώσουν τους συμμετέχοντες με την έννοια του χαρτιού και την ιστορικότητά του. Με την καθοδήγηση των Μάριου Παπαθανασίου και Παναγιώτας Σκλαβενίτη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτ.- Παρ. 9:00-17:00).

   Βιβλιοθήκη (διαδικτυακό)

   Βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (ώρες 11:00-13:00) πραγματοποιείται το διαδικτυακό βιωματικό εργαστήρι «Ιστορίες για να σκεφτείς, ιστορίες για να αντέχεις» για ενήλικες, με τη θεατρο-παιδαγωγό Μαρία Τερζάκη. Ο άνθρωπος ψάχνει καταφύγιο στις ιστορίες. Έτσι και σήμερα σε έναν κόσμο αντιμέτωπο με συνεχείς κλιματικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές προκλήσεις εξακολουθεί να χρειάζεται τις ιστορίες, τα παραμύθια και τους μύθους για να εξηγήσει, να αντέξει αλλά και να ονειρευτεί το μέλλον. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής Tourvav@piraeusbank.gr γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 20 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.