Όλες οι αλήθειες είναι κατανοητές από τη στιγμή που ανακαλυφθούν. Το θέμα είναι να ανακαλυφθούν. Gallileo Galilei, 1564-1642, Ιταλός επιστήμονας

Το πιο ενεργειακά αποδοτικό οικογενειακό αυτοκίνητο στον κόσμο!

30 Ιούνιος, 2017

Σχεδιάστηκε από την «Solar Team Eindhoven» του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Αϊντχόφεν στην Ολλανδίας για να διαγωνιστεί στον «World Solar Challenge», έναν διαγωνισμό για πρωτοπόρους της ηλιακής ενέργειας που προσπαθούν να σχεδιάσουν το «αυτοκίνητο του μέλλοντος».

Επάξια, μάλλον, έχει κερδίσει το παρατσούκλι «το πιο ενεργειακά αποδοτικό οικογενειακό αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ». Η απόσταση την οποία μπορεί να διανύσει σε μία ηλιόλουστη μέρα στην Ολλανδία είναι 1.000 χιλιόμετρα. Κι επειδή αυτή η απόσταση είναι πολύ μεγάλη για μία μόνον ημέρα, το ενεργειακό περίσσευμα μπορεί να τροφοδοτήσει το σπίτι του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ή να απορροφηθεί από ένα ενεργειακό δίκτυο.

Σχεδιάστηκε να είναι χαμηλότερο από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Είναι, όμως, ιδιαίτερα προσβάσιμο από τους επιβάτες λόγω των μεγάλων θυρών του. Λόγω του ευρύτατου εσωτερικού χώρου, το Stella Vie είναι το πρώτο ηλιακό οικογενειακό αυτοκίνητο που χωράει – και κάθονται άνετα – πέντε άτομα!

Read previous post:
Οχι στο νέο μηχανισμό υπολογισμού της υπέρβασης

Την αντίθεση του στο νέο μηχανισμό υπολογισμού της υπέρβασης (clawback) εκφράζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), απορρίπτοντάς τον επί...

Close