Ένα δοχείο δημιουργείται από έναν σβόλο πηλού με προσεκτική δουλειά, αλλά είναι το κενό μέσα στο δοχείο που το κάνει χρήσιμο. - Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες

22 Οκτωβρίου, 2019

Με απόφασή της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) «καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Βόρεια Συρία, την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών κανόνων ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης των λαών». Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Σύγκλητος του ΠΔΜ «στέκεται με αλληλεγγύη στην ανθρωπιστική κρίση του κουρδικού και συριακού λαού μετά την παράνομη εισβολή των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων».

Στο πλαίσιο της παραπάνω απόφασης το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας, που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ειδών διατροφής και φαρμάκων που θα σταλούν προς ανακούφιση και υποστήριξη των προσφύγων στις περιοχές των Κούρδων της Συρίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών, Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης, έχει αρχίσει κύκλος ενημέρωσης των φορέων και συλλόγων της περιοχής για την πρωτοβουλία, ενώ τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, θα καθοριστεί η λίστα των ειδών της φαρμακευτικής βοήθειας που θα μπορούσαν οι πολίτες να προσφέρουν.

Ο κ. Τσανακτσίδης εξήγησε ότι η πρωτοβουλία της συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες της εμπόλεμης περιοχής γεννήθηκε μετά από έναν «θερμό» διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη ζωή των ανθρώπων και των παιδιών τους στα βομβαρδισμένα ερείπια των σπιτιών τους, όπου «μια φοιτήτριά μας ερώτησε με ευθύ και έντονο τρόπο εμείς ως πανεπιστημιακή κοινότητα τι κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους».

Η συγκέντρωση των τροφίμων και των φαρμάκων θα γίνεται στο κτίριο της Σχολής στην Πτολεμαΐδα και η αποστολή τους θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού.

Read previous post:
Απολογία του πρώην βουλευτή Ευ. Μπούκουρα στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Παντελώς αθώος δήλωσε απολογούμενος στην δίκη της Χρυσής Αυγής ο ανεξάρτητος από το 2014 πρώην βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας εναρμονιζόμενος ωστόσο...

Close