Η τέχνη της πολιτικής είναι να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφάνιση του. Ταλεϋράνδος, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Το Opel Corsa γίνεται ηλεκτρικό

24 Μαΐου, 2019

Η Opel γίνεται ηλεκτρική. Η έκτη γενιά Corsa θα βγει στους δρόμους με… μπαταρία και αυτονομία 330 χιλιομέτρων. Η Opel επέλεξε το δημοφιλέστερο μοντέλο της μάρκας για να φέρει την ηλεκτροκίνηση στο ευρύ κοινό, καθώς είναι ιδιαίτερα αγαπητό με πωλήσεις πάνω από 13,6 εκατομμύρια μονάδες από το 1982. Η παραγγελιοληψία για την έκτη γενιά Corsa θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες με πρώτο το Corsa-e, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν εκδόσεις πετρελαίου και βενζίνης.

Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε 30 λεπτά. Το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης (μέσω καλωδίου, επιτοίχιου πίνακα ή ταχυφορτιστή), ενώ η μπαταρία καλύπτεται από οκταετή εγγύηση. Η κατάσταση φόρτισης μπορεί να ελέγχεται μέσω της εφαρμογής “myOpel”, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης, σε όλες τις περιπτώσεις.

Επιπλέον, η αυτονομία μπορεί να προσαρμόζεται από τον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης – Normal, Eco και Sport. Το Sport mode αυξάνει την απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά, με μέτριες επιπτώσεις στην αυτονομία. Στο Eco mode, το Corsa-e γίνεται δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αυξάνοντας σημαντικά την αυτονομία, χωρίς να επηρεάζεται το επίπεδο άνεσης.

Read previous post:
Απέσυρε τη συμμετοχή του ο Κύργιος

Ουκ ολίγες φορές ο Νικ Κύργιος έχει εκφράσει την απέχθειά του για τα τουρνουά του τένις σε χωμάτινη επιφάνεια.

Close