Είναι κρίμα που για να γίνεις καλός πατριώτης πρέπει να γίνεις εχθρός της υπόλοιπης ανθρωπότητας - Βολταίρος

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα… εκατόστισε και το γιορτάζει

17 Σεπτεμβρίου, 2019

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από το 1920, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ίδρυσε την «Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών», το σημερινό «Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών». Για τον λόγο αυτό, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν για όλο το ακαδημαϊκό έτος.

«Από την ίδρυσή του έως τις μέρες μας, η πορεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνοδεύει αδιάλειπτα την Ιστορία του Έθνους μας, αποτελώντας φάρο για την Παιδεία και την Επιστήμη και διακριτή ακαδημαϊκή εστία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, την κοινωνία και την αγορά», δήλωσε ο πρύτανης του ΟΠΑ, Εμμανουήλ Γιακουμάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε το πανεπιστήμιο σήμερα, Τρίτη.

Ο κ. Γιακουμάκης, ανέπτυξε τους στρατηγικούς στόχους του πανεπιστημίου για τα επόμενα χρόνια, ανάμεσα στους οποίους είναι: η Αριστεία στην Έρευνα και την Εκπαίδευση, η παροχή υψηλής στάθμης προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, η αξιοποίηση της παραγόμενης γνώσης, η ενεργός συμμετοχή του πανεπιστημίου στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό περιβάλλον, η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών υψηλού κύρους και η εν γένει διεύρυνση της διεθνούς απήχησης και αναγνωρισιμότητάς του.

«Όραμά μας είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να αποτελεί σταθερά διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο αριστείας στις επιστήμες της Οικονομίας, της Διοίκησης και της Πληροφορίας, και να συμβάλλει, με τη δράση του και την προσφορά του, στις προκλήσεις της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας. Για την υλοποίηση του οράματος αυτού, στη διαρκή αναπτυξιακή του πορεία, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ως βασικούς πυλώνες τις ιδρυματικές αξίες του: την Αριστεία, την Καινοτομία, την Εξωστρέφεια και την Κοινωνική Προσφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρύτανης και κατέληξε: «Κοιτάζουμε το παρελθόν, την ιστορία μας, με σεβασμό και υπερηφάνεια, διότι αυτή είναι η ταυτότητά μας. Σχεδιάζουμε όμως παράλληλα το μέλλον, με επίγνωση».

Στη συνέχεια, ο ομότιμος καθηγητής Σπύρος Λιούκας και πρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμού της Επετείου 100 Χρόνων από την Ίδρυση του ΟΠΑ, αναφέρθηκε στο πλάνο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται εντός του ακαδημαϊκού έτους 2019-20, με βασικότερες τις εξής:

– Την κεντρική επετειακή εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλοπούλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2019

– Την έκδοση επετειακού ιστορικού τόμου

– Τη διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου

– Σειρά εκδηλώσεων για τους αποφοίτους του ΟΠΑ

– Καλλιτεχνική εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό

– Δημιουργία ειδικού επετειακού microsite

– Δημιουργία video για τα 100 χρόνια ΟΠΑ

– Αγώνα δρόμου ΟΠΑ Run

– Σειρά αναμνηστικών ειδών με το λογότυπο των 100 χρόνων ΟΠΑ

Όπως ανέφερε ο κ. Λιούκας, «η χρονιά αυτή θα είναι μια μεγάλη γιορτή, μια μοναδική ευκαιρία για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να μοιραστεί με την κοινωνία την ιστορία του και την επίδρασή του στη χώρα, αλλά και το όραμά του για το μέλλον».

Read previous post:
Σούσμα Τέϊλορ: “Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν την θλίψη και εθίζονται σε αναλγητικά”

Τεράστια εξάπλωση παρουσιάζει η χρήση των συνθετικών οπιοειδών στις ΗΠΑ, με την οξυκωδόνη και τη φαιντανύλη να ευθύνονται για 400.

Close