Οι αυτοκρατορίες διαρκούν μέχρι να γίνουν εμπορικές. Μετά διασκορπίζονται στους τέσσερις ανέμους - Γουίλιαμ Μπλέικ

Το Νοέμβριο στο CAS η έφεση του RUSADA

2 Ιουνίου, 2020

 

Ο οργανισμός αντιντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA) κατέθεσε έφεση κατά του τετραετούς αποκλεισμού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχει επιβληθεί στη χώρα, αλλά και άλλα σπουδαία αθλητικά γεγονότα.

Η υπόθεση θα εξεταστεί στις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (2/06) από το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

Σε μία λίστα ακροάσεων που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του, το CAS αναφέρει ότι η προσφυγή του RUSADA κατά των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) θα εκδικαστεί μέσα στο διάστημα 2-5 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. 

Πέρυσι ο WADA απαγόρευσε στους Ρώσους αθλητές να αγωνιστούν με την σημαία της χώρας τους στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων, για 4 χρόνια, αφότου διαπιστώθηκε ότι η Μόσχα παρείχε ιατρικά εργαστηριακά δεδομένα. 

Οι κυρώσεις απαγορεύουν επίσης στην Ρωσία να φιλοξενήσει ή, να θέσει υποψηφιότητα για σπουδαία αθλητικά events για περίοδο τεσσάρων ετών.

Ο RUSADA τέθηκε σε αναστολή το 2015, αφού ο WADA βρήκε στοιχεία μαζικού ντόπινγκ στον αθλητισμό της Ρωσίας. Το CAS διευκρινίζει ότι η ακρόαση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών «λόγω απουσίας μίας συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων», παρότι ο WADA αιτήθηκε να διεξαχθεί δημόσια η διαδικασία.  

ΘΕΜΗΣ ΤΟΓΙΑΣ

Read previous post:
Παίρνει τον Μάια η Μπαρτσελόνα

Έτοιμη να κάνει ακόμη μία σημαντική ποδοσφαιρική «επένδυση» νεαρού ποδοσφαιριστή από τη Βραζιλία, εμφανίζεται η διοίκηση της Μπαρτσελόνα.

Close