Εάν δίνεις προσοχή στη κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς - Margaret Thatcher

Το Nissan Qashqai κέρδισε το βραβείο Best in Class 2021 στην κατηγορία Small Off-Road του EuroNCAP

10 Ιανουαρίου, 2022

Το Nissan Qashqai λαμβάνει το Βραβείο Best in Class 2021, στην κατηγορία Small Off-Road, από το Ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP).

Κάθε χρόνο, το Euro NCAP δημοσιεύει τη λίστα με εκείνα τα αυτοκίνητα που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, δείχνοντας ποια μοντέλα έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους ανταγωνιστές τους. Αυτό το βραβείο απονέμεται στη συνολική βάση αξιολόγησης των ενήλικων επιβατών, των παιδιών επιβατών, των πεζών και της υποβοήθησης ασφάλειας.

Ο ανεξάρτητος Οργανισμός βαθμολόγησε το νέο Qashqai με 91% για την προστασία των ενηλίκων και των παιδιών. Η προσθήκη ενός κεντρικού αερόσακου, για την αποφυγή της σύγκρουσης των κεφαλιών μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης συνετέλεσε στο να συγκεντρώσει το μοντέλο έως και 16 βαθμούς στη δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης. Σχεδόν μέγιστος βαθμός (23,8 από τους 24) επιτεύχθηκε για την προστασία των παιδιών, ενώ μέγιστη βαθμολογία (12 βαθμοί) αποσπάστηκε και για τον έλεγχο εγκατάστασης παιδικού καθίσματος.

Το Qashqai πέτυχε βαθμολογία 70% σε δοκιμές προστασίας ποδηλατών και πεζών, ενώ σημείωσε υψηλή βαθμολογία στα βοηθήματα ασφαλείας, φτάνοντας το 95%, χάρη στις τεχνολογίες Intelligent Mobility της Nissan.

Κ.Π.