Υπήρξε υπερβολικά συχνά, υπερβολικά εύκολα για κυβερνήτες και κυβερνήσεις να παρασύρουν τους ανθρώπους σε πόλεμο. Lester B. Pearson 1897-1972. Καναδός συγγραφέας & διπλωμάτης

Το νέο Skoda Enyaq iV vRS θα είναι το ταχύτερο μοντέλο της τσέχικης εταιρείας

3 Οκτωβρίου, 2023

Η Skoda ανεβάζει τον πήχη για το ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV vRS καθώς θέλει να το μετατρέψει ως το πιο ισχυρό όχημα παραγωγής στην ιστορία της. Εχουν γίνει μεγάλες βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης του Skoda Enyaq iV vRS με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ισχύς του κατά 40 ίππους και από τους 295 ίππους να φθάσει στους 335 ίππους. Η Skoda ισχυρίζεται ότι κατάφερε να μειώσει κατά ένα δευτερόλεπτο (5,5 δλ) την επιτάχυνση από την στάση μέχρι τα 100χλμ/ώρα.

Όμως υπόσχεται και αύξηση της αυτονομίας, καθώς αυτή θα είναι 545 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, με την μπαταρία του να μπορεί να γεμίσει από το 10-80% της χωρητικότητας της σε 28 λεπτά.

Το αναθεωρημένο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο. Η τσέχικη εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις τιμές, αλλά με βάση τις βελτιώσεις που έχουν γίνει ενδεχόμενα να πάρει μια μικρή αύξηση.

Κ.Π.