Βγάλε τη διπλωματία από τον πόλεμο και όλο το πράγμα θα ξεφουσκώσει μέσα σε μια βδομάδα - Will Rogers

Το νέο Seat Leon διαθέτει πλέον εκδόσεις βενζίνης, diesel, φυσικού αερίου, mild-hybrid και plug-in hybrid

16 Σεπτεμβρίου, 2020

Το νέο Seat Leon, το best seller της εταιρείας, αυτή την στιγμή έχει εκδόσεις βενζίνης (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), mild-hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid).

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι όλες άμεσης έγχυσης και με υπερσυμπιεστή, αποδίδουν μεταξύ 110 – 190 ίππους και περιλαμβάνουν τρικύλινδρους κινητήρες TSI 1.0lt (81kW/110 ίπποι) και μεγαλύτερους κινητήρες TSI 1.5lt (96kW/130 ίπποι και 110kW/150 ίπποι). Οι κινητήρες 1.0 TSI 110 ίπποι και 1.5 TSI 130 ίπποι χρησιμοποιούν τη διαδικασία καύσης κύκλου Miller και μεταβλητό γεωμετρικό υπερσυμπιεστή για να πάνε την αποδοτικότητα στο επόμενο επίπεδο. Οι κινητήρες των 1.5 λίτρων ενσωματώνουν επίσης Active Cylinder Management για μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας. Στην κορυφή είναι ο κινητήρας TSI 140kW/190 ίπποι 2.0lt που συνδέεται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Από την άλλη, η επιλογή diesel παραμένει σημαντική καθώς διαθέτει τεχνολογία που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Όλες οι εκδόσεις TDI είναι 2.0lt με 85kW/115 ίπποι και 110kW/150 ίπποι. Οι εκδόσεις TDI διαθέτουν το εξελιγμένο σύστημα επεξεργασίας καυσίμων SCR, Twin Dosing με διπλή έγχυση AdBlue που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές NOx σε σύγκριση με τους κινητήρες diesel της προηγούμενης γενιάς του Leon.

Για πρώτη φορά, το νέο Seat Leon περιλαμβάνει 48V mild hybrid τεχνολογία (eTSI), επιτρέποντας στο compact αυτοκίνητο να προσφέρει ακόμη υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων και οικονομίας. Διαθέτει τους κινητήρες 1.0 TSI 81kW/110 ίπποι και 1.5 TSΙ 110kW/150 ίπποι αποκλειστικά με DSG. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν εκκινητή-γεννήτρια 48V και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V.

Καθώς η εταιρεία επεκτείνει τη χρήση της ηλεκτροκίνησης, η τέταρτη γενιά Leon θα περιλαμβάνει σύντομα μια προηγμένη έκδοση plug-in hybrid. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού κινητήρα 1.4lt TSI, μπαταρίας ιόντων λιθίου 13kWh και εξατάχυτου κιβώτιου ταχυτήτων DSG, αποδίδει ισχύ 150kW/204 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 60 χλμ (WLTP). Η plug-in hybrid έκδοση επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν μόνο την ηλεκτρική λειτουργία, με αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα (WLTP) χρησιμοποιώντας την ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία του.

Τέλος, το νέο Seat Leon θα διατίθεται επίσης από τις αρχές του 2021 και με CNG 1.5 λίτρων TGI, με απόδοση 96kW/130 ίππους. Το όχημα διαθέτει 3 δεξαμενές CNG συνολικής χωρητικότητας 17,3 κιλών, δίνοντας στο μοντέλο αυτονομία 440 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό. Αν οι δεξαμενές CNG αδειάσουν, ο κινητήρας αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία βενζίνης μέχρι τον επόμενο σταθμό καυσίμων CNG.

Κ.Π.

Περισσότερα στη κατηγορία Auto Moto
Ο κρυμμένος θησαυρός της Alfa Romeo αποκαλύπτεται στο μουσείο της ιταλικής μάρκας στο Arese

Η Alfa Romeo έχει βγάλει κατά καιρούς εξαιρετικά αγωνιστικά μοντέλα.

Close