Είναι λάθος να παίρνεις υποχρεωτικά για λάθος εκείνο που δεν καταλαβαίνεις - Μαχάτμα Γκάντι

Το νέο πρόγραμμα της Γαλλίας για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

15 Φεβρουαρίου, 2019

Η Γαλλία θα επενδύσει 700 εκατομμύρια ευρώ, τα επόμενα πέντε χρόνια για να ενισχύσει την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Γαλλίας θα επενδύσει στους τομείς της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα βοηθήσει τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να ενισχύσει τη θέση της στη παγκόσμια αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, μιλώντας στο Διεθνή Οργανισμό Κατασκευαστών Αυτοκινήτων που εδρεύει στο Παρίσι, αποκάλυψε τη στρατηγική του για να βοηθήσει τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και να αποτρέψει τους κινδύνους από τις ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μετρά για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης. Σε αυτόν τον τομέα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ασιατικοί και αμερικανικοί τεχνολογικοί γίγαντες.

Το πρόγραμμα της Γαλλίας έρχεται να προστεθεί στην ανάλογη προσπάθεια της Γερμανίας. Τον περασμένο Νοέμβριο, η γερμανική κυβέρνηση διέθεσε 1 δισ. ευρώ για να υποστηρίξει την παραγωγή μπαταριών στη Γερμανία και να μειώσει την εξάρτηση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών από τους προμηθευτές της Ασίας. Επίσης, προσβλέπει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας στα εργοστάσια αυτοκινήτων μετά την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Το πρόγραμμα του Πρόεδρου της Γαλλίας περιλαμβάνει, επίσης, διευκολύνσεις για την κατασκευή σημείων φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και ενισχύσεων σε κάθε τομέα που θα συμβάλει στην αύξηση της ηλεκτροκίνησης.

Read previous post:
«Η Λάμψη» και «Be my Hero» στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου

Με στόχο τη διεύρυνση της Δεξαμενής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για δεύτερη χρονιά ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Σύλλογος...

Close