Ό,τι μπορεί να δημιουργήσει το ανθρώπινο μυαλό, μπορεί να το ελέγξει ο ανθρώπινος χαρακτήρας. Thomas Edison, 1847-1934, Αμερικανός εφευρέτης

Το νέο Opel Grandland διαθέτει τολμηρή σχεδίαση, ψηφιακό πίνακα οργάνων και υψηλή τεχνολογία

9 Ιουνίου, 2021

Η Opel αποκάλυψε το νέο Grandland, το οποίο απέκτησε περισσότερο σπορ εμφάνιση, έγινε πιο κομψό και έχει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες. Με το αμιγώς ψηφιακό Pure Panel, το νέο μοντέλο προσφέρει μία εντελώς διαφορετική οδηγική εμπειρία.

Η «ναυαρχίδα» της Opel περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης, μέχρι πρότινος διαθέσιμα σε ανώτερες κατηγορίες. Ιδιαίτερα το σύστημα φωτισμού adaptive IntelliLux LED Pixel Light που διαθέτει συνολικά 168 στοιχεία LED. Παράλληλα υπάρχει το σύστημα Night Vision, που γιορτάζει την πρεμιέρα του στην Opel και είναι το σύστημα που ανιχνεύει πεζούς και ζώα στο σκοτάδι, σε απόσταση έως 100 μέτρα και προειδοποιεί τον οδηγό. Το semi-adaptive Highway Integration Assist διατηρεί το Grandland στη μέση της λωρίδας έχοντας την κατάλληλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Το μοντέλο σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στη Γερμανία και υιοθετεί το Opel Vizor, που είναι το νέο πρόσωπο της μάρκας. Αυτή, συνεχίζει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της με το νέο Grandland, όπου οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ισχυρών, πολύ αποδοτικών plug-in hybrid εκδόσεων καθώς και μεταξύ εμπρόσθιας κίνησης (FWD) ή ηλεκτρικής τετρακίνησης (AWD).

Κ.Π.