Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας. Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Το νέο Golf GTI Clubsport είναι αρκετά πιο ισχυρό από το Golf GTI όγδοης γενιάς

15 Οκτωβρίου, 2020

Το νέο Golf GTI Clubsport, ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αδρεναλίνη και γράφει ένα ακόμη κεφάλαιο στην ιστορία του Golf. Με 300 ίππους είναι η ναυαρχίδα της όγδοης γενιάς του Golf GTI, έχοντας 55 ίππους επιπλέον ισχύ του κλασικού GTI.

Το πρώτο Golf GTI Clubsport κυκλοφόρησε το 2016 στα 40α γενέθλια του εμβληματικού σπορ χάτσμπακ και απέδιδε ισχύ 265 ίππους με δυνατότητα προσωρινής ισχύος 290 ίππων σε λειτουργία boost. Το ίδιο έτος παρουσιάστηκε το Golf GTI ClubsportS, σε περιορισμένη έκδοση 400 μονάδων, με συνεχή διαθέσιμη ισχύ 310 ίππων. Με το τελευταίο, ο Benjamin Leuchter, οδηγός αγώνων και εργοστασιακός δοκιμαστής της Volkswagen, σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα στο Nürburgring Nordschleife, το Μάιο του 2016, με χρόνο 07:49:21 λεπτά.

Το νέο Golf GTI Clubsport που κυκλοφορεί σήμερα τοποθετείται μεταξύ του πρώτου Clubsport και του ClubsportS, με ισχύ 300 ίππων. Το μοντέλο είναι πιο ευκολοδήγητο, στρίβει ακόμη πιο ουδέτερα και με ακρίβεια από το κλασικό Golf GTI. Ένα νέο, μεγαλύτερο σύστημα φρένων βελτιώνει περαιτέρω τα ανώτερα χαρακτηριστικά φρεναρίσματος που ήδη προσφέρει το κλασικό GTI. Επιπλέον, οι νέες εμπρός και πίσω αεροτομές μειώνουν την άνωση και βελτιστοποιούν την ευελιξία και την απόκριση διεύθυνσης. Το νέο Golf GTI Clubsport επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Κ.Π.

Περισσότερα στη κατηγορία Auto Moto
Tο Puma ST, η ηλεκτρική Mustang Mach-E 1400 και το STARD Fiesta ERX πρωταγωνιστούν στο φετινό Goodwood Speed Week

Η Ford παρουσιάζει σε ένα παγκόσμιο, εικονικό κοινό στο Goodwood Speed Week (16-18 Οκτωβρίου) τις δυνατότητες των νέων πρωτοτύπων της,...

Close