Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να αισθάνεται κανείς δημιουργός. Ο θρίαμβος της ζωής εκφράζεται με τη δημιουργία. Henri Bergson, 1859-1941, Γάλλος φιλόσοφος,

Το νέο Golf εισάγει την κατηγορία των πεντάθυρων χάτσμπακ στην πλήρως ψηφιακή εποχή

29 Ιανουαρίου, 2020

Το Innovision Cockpit, που είναι στην ουσία ένας ενοποιημένος πίνακας ελέγχου που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Digital Cockpit) με οθόνη 10 ιντσών, το σύστημα Infotainment Composition (οθόνη αφής 8,25 ιντσών με 1.083×480 pixels) και το πολυλειτουργικό τιμόνι, θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του νέου Golf.

Στο συγκεκριμένο σύστημα, όλες οι οθόνες και τα χειριστήρια είναι ψηφιακά. Το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα Infotainment ελέγχονται μέσω συρόμενου διακόπτη (slider) αφής στην κεντρική κονσόλα. Στη λειτουργία πλοήγησης αλλάζει η μεγέθυνση του χάρτη, μετακινώντας το μεσαίο τμήμα της οθόνης με τα δύο δάχτυλα, όπως γίνεται και με τον έλεγχο ενός smartphone. Από άλλο πάνελ αφής, τοποθετημένο ψηλά στην κεντρική κονσόλα, ελέγχονται τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Η ίδια φιλοσοφία συνεχίζεται στη νέα κονσόλα οροφής, μέσω συρόμενου διακόπτη (slider) αφής για την ανακλινόμενη και συρόμενη πανοραμική ηλιοροφή. Οδηγός ή συνοδηγός απλά σπρώχνουν το δάχτυλό τους προς τα πίσω ή προς τα εμπρός πάνω στον συρόμενο διακόπτη αφής, για να ανοίξει και να κλείσει η διαφανής συρόμενη οροφή. Αντίστοιχα, πραγματοποιούνται και οι λειτουργίες φωτισμού, οι οποίες έχουν επίσης ψηφιοποιηθεί. Ο έλεγχος του φωτισμού γίνεται χρησιμοποιώντας επίσης πάνελ αφής, αυτήν τη φορά τοποθετημένο πάνω στο ταμπλό, στα αριστερά του πίνακα οργάνων, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τη χαρακτηριστική εμπειρία οδήγησης της μάρκας.

Η διαισθητική λειτουργία στο Golf μπορεί, επίσης, να υποστηρίζεται από το νέο φυσικό φωνητικό έλεγχο. Το σύστημα απλά ενεργοποιείται με τη φράση «Hello Volkswagen» ή πατώντας το κουμπί φωνής στο τιμόνι.

Σημειώνεται, ότι οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκευτούν τόσο στο όχημα όσο και στο cloud, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμες ακόμα και με αλλαγή οδηγού ή οχήματος.

Κ.Π.

Περισσότερα στη κατηγορία Auto Moto
Η Ford μπαίνει στη “Λίστα Α” του οργανισμού CDP για τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις

Οι πρωτοβουλίες της Ford έχουν ως κύριο στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τον περιορισμό των κλιματικών κινδύνων και την...

Close