Δεν μπορεί να επιβληθεί σε μια κοινωνία μεγαλύτερο κακό από τη μετατροπή του νόμου σε μέσο αρπαγής. Frederic Bastiat, 1801-1850, Γάλλος οικονομολόγος και κοινωνιολόγος

Το μπαρ The Red Room του ξενοδοχείου The Connaught στο Λονδίνο

14 Ιανουαρίου, 2022

Σε δωμάτιο συλλέκτη έργων τέχνης παραπέμπει το μπαρ The Red Room του ξενοδοχείου The Connaught στο Λονδίνο. Στο Bryan O’Sullivan Studio συνέλαβαν την ιδέα του μπαρ κατά τρόπον ώστε να αναδεικνύονται έργα γυναικών καλλιτεχνών όπως η Louise Bourgeois και η Jenny Holzer μέσα σε ένα μείγμα ετερόκλητων επίπλων. Πίσω από μια είσοδο με βελούδινη κουρτίνα, το The Red Room είναι το πρώτο μπαρ που ανοίγει εδώ και πάνω από μία δεκαετία στο The Connaught και σερβίρει επιλογή οίνων από το κελάρι των 30.000 φιαλών του ξενοδοχείου. Η επωνυμία του μπαρ είναι ένα γνέψιμο στα έργα τέχνης στους τοίχους, σε όλα των οποίων υπάρχει μια τίντα πορφυρού χρώματος.
 
Ανάμεσα στα έργα, δύο της Γαλλο-αμερικανίδας Louise Bourgeois: ένα με τίτλο «I Am Rouge» και ένα άτιτλο ολόγραμμα στο οποίο απεικονίζεται μια σουρεαλιστική σκηνή μια καρέκλας σε μικρογραφία μέσα σε γυάλινο κώδωνα. Παρούσες επίσης είναι η Βιετναμέζα καλλιτέχνις Tia-Thuy Nguyen, η φωτογράφος Trina McKille και η καλλιτέχνις της εννοιολογικής τέχνης Jenny Holzer. Το μόνο έργο τέχνης από άντρα καλλιτέχνη είναι ένα ζευγάρι αψιδωτών βιτρό από τον Βρετανό ζωγράφο Brian Clarke. «Όταν σχεδιάσαμε τον χώρο, οραματιστήκαμε την οικία ενός εκλεκτικού συλλέκτη έργων τέχνης» είπαν από το στούντιο. «Είναι ένας χώρος που τον νιώθεις ανεβασμένο αλλά απολύτως χαλαρό».
 
Σε μια πλευρά κυριαρχεί ένα τζάκι από ιταλικό μάρμαρο με κόκκινες φλέβες πάνω από το οποίο είναι τοποθετημένο το «I Am Rouge» της Louise Bourgeois πλαισιωμένο δεξιά και αριστερά από τα βιτρό του Brian Clarke (https://www.instagram.com/p/CUWnnFqszJ9/). Χώροι με καθίσματα χαρακτηρίζονται από ένα ποτ πουρί επίπλων, από πολυθρόνες με γραμμώσεις στο κάλυμμα και φωτιστικά Bijou μέχρι κιλίμια με μοτίβα ανθέων και καμπυλωτούς σοφάδες (https://www.instagram.com/p/CWxfhQlMSc_/). Τοίχος-χώρισμα με οργανικού σχήματος ανοίγματα χρησιμεύει για να επιδεικνύεται μια σειρά κεραμικών και έργων τέχνης, τα οποία σε τακτική βάση θα αλλάζουν· όπως και άλλες επιφάνειες στο μπαρ, αυτός ο τοίχος είναι σε απόχρωση απαλού ροζ για να προβάλλονται τα κόκκινα έργα τέχνης (https://www.instagram.com/p/CWIHwaBMzQr/).
 
Διάδρομος με terrazzo φινίρισμα οδηγεί τα βήματα στον πάγκο του μπαρ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον κατάλογο των ερυθρών οίνων και τα εποχικά, με βάση το κρασί, κοκτέιλ. Η πάνω επιφάνεια του πάγκου είναι από ροζ όνυχα ενώ ανάγλυφο ημιδιαφανές γυαλί χρησιμοποιήθηκε για τη διακοσμητική που κρέμεται από πάνω (https://www.instagram.com/p/CUmHJfnMWAW/).
 
Ο Bryan O’Sullivan ίδρυσε το 2013 το φερώνυμο στούντιο.