Η σύγχρονη Ιστορία έχει δείξει πως η ουτοπία είναι η μητέρα κάθε δικτατορίας. Jacques Attali, 1943- , Γάλλος διανοούμενος & τραπεζίτης

Το μοναδικό Ειδικό Ιατρείο Μνήμης, Άνοιας και νόσου Πάρκινσον μέσω τηλεϊατρικής λειτουργεί στο «Αιγινήτειο» Νοσοκομείο

4 Ιουνίου, 2022

Η εικόνα ανθρώπων με εκφυλιστικές ασθένειες και κινητικά προβλήματα, κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών με εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση σε εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, είναι γνωστή σε όλους. Μια πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη λύση αυτού του προβλήματος και να βοηθήσει αυτούς τους συνανθρώπους μας να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής είναι σε εξέλιξη.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας και Νευροψυχολογίας- Α’ Νευρολογική Κλινική ΕΚΠΑ,”Αιγινήτειο” Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Σωκράτης Παπαγεωργίου και η ομάδα του αποτελούμενη από δύο ακόμη γιατρούς: Γιάννη Παπατριανταφύλλου, Ψυχίατρο, Θάλεια Αγγελοπούλου, Νευρολόγο, και τρεις νευροψυχολόγους: Διονυσία Κονταξοπούλου, Στέλλα Φραγκιαδάκη και Ευαγγελία Στανίτσα, υλοποιούν ένα καινοτόμο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου σε κατοίκους 40 περίπου νησιών του Αιγαίου, στον τόπο κατοικίας τους, οι οποίοι πάσχουν από νευροεκφυλιστικές παθήσεις.

*Το πλήρες τηλεγράφημα της Έ. Φουσέκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ