Αν στον κόσμο σήμερα υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που επιθυμούσε τη δική του ευτυχία περισσότερο από ό,τι επιθυμούσε τη δυστυχία των άλλων, σε μερικά χρόνια θα είχαμε έναν παράδεισο. - Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Το μνημείο των πέντε Ολυμπιακών κύκλων επέστρεψε στο Τόκιο

1 Δεκεμβρίου, 2020

Το… σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο επέστρεψε στη θέση του. Οι πέντε επιβλητικοί Ολυμπιακοί κύκλοι, τοποθετήθηκαν και πάλι δίπλα στη γέφυρα του ουράνιου τόξου.

Το πλωτό μνημείο ύψους 15,3 μ. και πλάτους 32,6 μ. είχε αφαιρεθεί τον Αύγουστο, μετά την ακύρωση των Αγώνων για συντήρηση , αλλά πλέον βρίσκεται ξανά στη θέση τους, καθώς οι διοργανωτές θέλουν να επισημάνουν σε όλο τον κόσμο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά. 

“Δεδομένου ότι το σύμβολο είναι εδώ, θέλουμε οι κάτοικοι του Τόκιο να αισθάνονται ότι οι Αγώνες γίνουν σίγουρα το ερχόμενο καλοκαίρι” τόνισε ο διευθυντής μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο Ατούσι Γιανασιμίζου

Το μνημείο, το οποίο θα ανάψει αργότερα την Τρίτη, θα παραμείνει στη θέση μέχρι την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων τον Αύγουστο, προτού αντικατασταθεί με το λογότυπο των παραολυμπιακών Αγώνων.

Ν. Λάκατας