Το τι κάνεις σ΄αυτόν τον κόσμο δεν έχει καμία σημασία. Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις τους άλλους να πιστέψουν ότι έχεις κάνει. Arthur Conan Doyle, 1859-1930, Άγγλος συγγραφέας

Το μήνυμα της Οσάκα για τους Αγώνες του Τόκιο

Η Ναόμι Οσάκα, η κοπέλα των πόστερ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, διατράνωσε την υποστήριξή της στην απόφαση να αναβληθούν οι Αγώνες μέχρι το επόμενο έτος.

Η διάσημη τενίστρια, που κατάκτησε το US Open το 2018 και το Αυστραλιανό Όπεν το 2019, ήταν ο κεντρικός χαρακτήρας του βίντεο με το επίσημο σύνθημα του «Τόκιο 2020», που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, ο κορονοϊός εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, οδηγώντας στην απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για αναβολή της διοργάνωσης.

«Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα και πόσο υπερήφανη θα είμαι να συμμετάσχω στη χώρα μου» έγραψε στο Twitter η Οσάκα, νούμερο 10 στην παγκόσμια κατάταξη. «Φυσικά, είμαι απογοητευμένη που δεν θα συμβεί φέτος, αλλά θα είμαστε όλοι έτοιμοι να ισχυροποιήσουμε όσο ποτέ το 2021! Υποστηρίζω 100% τη θαρραλέα απόφαση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε και της ΔΟΕ», πρόσθεσε η 22χρονη.

«Αυτή είναι η περίοδος για τους ανθρώπους από όλες τις χώρες και τα υπόβαθρα να συγκεντρωθούν μαζί για να σώσουν όσες ζωές μπορούμε. Για μένα, αυτό είναι το Ολυμπιακό πνεύμα. Για τους ανθρώπους της Ιαπωνίας: μείνετε ισχυροί και ας δείξουμε τον κόσμο την όμορφη χώρα μας όταν ο χρόνος είναι σωστός, το 2021».

H πρώτη τενίστρια από την Ασία που κατάφερε να βρεθεί στο Νο 1 του πλανήτη, ολοκλήρωσε με ένα μήνυμα για τους πάνω από 500.000 ακόλουθούς της στο Twitter: «Μείνετε ασφαλείς όλοι, φροντίστε ο ένας τον άλλον, να είστε καλοί και θα το πετύχουμε».

Η Οσάκα, που γεννήθηκε στην Ιαπωνία από πατέρα εξ Αϊτής και Γιαπωνέζα μητέρα αλλά μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιλέχθηκε να είναι η επικεφαλής του συνθήματος «Ενωμένοι από τα συναισθήματα» του Τόκιο 2020, ως το πρόσωπο μιας μεταβαλλόμενης χώρας.

Η Ιαπωνία, η οποία παραδοσιακά χαρακτηρίστηκε ως μια φυλετικά ομοιογενής χώρα, γίνεται όλο και πιο εθνοτική και η Οσάκα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός νέου κύματος αθλητικών ηρώων που θα εκπροσωπεί το έθνος υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα κρούσματα με κορονοϊό στην Ιαπωνία έχουν αυξηθεί σε πάνω από 1.400, με 47 θανάτους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

Read previous post:
O Ρέντσι ζητά να ξανανοίξουν βιομηχανίες και σχολεία πριν τις 12/04-Αρνητικές οι αντιδράσεις

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι ζήτησε σήμερα να μπορέσουν να ξανανοίξουν οι βιομηχανίες και τα σχολεία της χώρας, πριν...

Close