Σ’ αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται. Γιώργος Σεφέρης, 1900-1971, Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1963

Το μετάλλιο του Ντενουϊ «έπιασε» 12.600 ευρώ

Η πανδημία του κορονοϊού που πλήττει την ανθρωπότητα, έχει αναπτύξει έντονα τα συναισθήματα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βοηθήσει με τον τρόπο του, όπως συνέβη και στην περίπτωση των Γάλλων προπονητών ποδοσφαίρου, οι οποίοι έθεσαν προσωπικά τους αντικείμενα προς δημοπράτηση, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ένα από τα αντικείμενα που συγκέντρωσαν εντυπωσιακά ποσά, είναι το μετάλλιο του Ρεϊνάλντ Ντενουϊ, από την κατάκτηση του σαμπιονά, το 2001 με την Ναντ. Ο έμπειρος τεχνικός πρόσφερε το μετάλλιο του, το οποίο τέθηκε σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο τερματοφύλακας της ομάδας χάντμπολ της πόλης, Σιρίλ Ντιμουλέν. Όταν το έμαθαν οι φίλαθλοι της Ναντ, αποφάσισαν να συνδράμουν προκειμένου ο Ντενουϊ να μην αποχωρισθεί το μετάλλιο του. Έτσι, περίπου 450 εξ΄ αυτών, συγκέντρωσαν το ποσό των 12.600 ευρώ, χρήματα που θα δοθούν στο νοσοκομείο της Νάντης για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

Έτσι, το «κέρδος» ήταν διπλό, καθώς αφ΄ ενός θα ενισχυθούν εκείνοι που δίνουν καθημερινά τη μάχη με τον κορονοϊό και αφ΄ ετέρου ο Ντενουί θα κρατήσει στην κατοχή του το μετάλλιο από τον ιστορικό θρίαμβο της αγαπημένης του ομάδας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Read previous post:
Η νέα ευρωπαϊκή εξέγερση κατά της Άγγελα Μέρκελ

του Μax Bergmann* Τις τελευταίες δέκα ημέρες, η συνήθως ήρεμη διπλωματική σκηνή της ΕΕ αρχίζει να μοιάζει με την πολωμένη...

Close