Με μια μέθοδο συνεχούς πληθωρισμού, μια κυβέρνηση μπορεί να κατάσχει μυστικά και απαρατήρητα ένα σημαντικό μέρος από τον πλούτο των πολιτών της - John Maynard Keynes

Το Μάντσεστερ της Ελίζαμπεθ Γκάσκελ εξερευνά νέα έκθεση

6 Απριλίου, 2023

Έκθεση που διερευνά πώς Αγγλίδα μυθιστοριογράφος του 19ου αιώνα απεικόνισε την πατρίδα της στα έργα της, εγκαινιάστηκε στην πρώην κατοικία της, στο Μάντσεστερ.

Η Ελίζαμπεθ Γκάσκελ, η οποία έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς της εποχής της, γεννήθηκε στο Λονδίνο και μετακόμισε στο Μάντσεστερ το 1832 και κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα στην αναπτυσσόμενη πόλη.

Η έκθεση στο Elizabeth Gaskell’s House (Οίκος Ελίζαμπεθ Γκάσκελ) περιλαμβάνει αντικείμενα από τη ζωή της Γκάσκελ και έναν χάρτη με τοποθεσίες που την ενέπνευσαν. Η γραφή της Γκάσκελ παρουσίαζε την αντίθεση μεταξύ του ακμάζοντος βιομηχανικού τομέα της πόλης και των περιορισμένων συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της εργατικής τάξης. Το έργο της εγκωμιάστηκε για την ακρίβειά του, όμως ως γυναίκα, δεν είχε την ίδια αναγνώριση με τους σύγχρονούς της, όπως ο Κάρολος Ντίκενς, αναφέρει το BBC.