Η τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, αξία είναι αυτό που παίρνεις.  Warren Buffett, 1930-, Αμερικανός επενδυτής

Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Ντίνο Χριστιανόπουλο

12 Αυγούστου, 2020

Τη βαθιά του συγκίνηση και θλίψη για την απώλεια του Ντίνου Χριστιανόπουλου, «του “Ποιητή της Θεσσαλονίκης”, που ποτέ δεν εγκατέλειψε τη γενέθλια πόλη του, «που με τον ιδιότυπο, μοναδικό κι αιχμηρό του λόγο επηρέασε σκέψεις και “σκάλισε” συνειδήσεις», αποχαιρετά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

«Ο πλέον “συζητημένος” ποιητής των τελευταίων δεκαετιών -που αποποιήθηκε τιμές και επισημότητες- υπήρξε ένας χαρισματικός άνθρωπος με πολυδιάστατη και πολυσήμαντη προσφορά στα ελληνικά γράμματα. Το σπουδαίο έργο του έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Με βαθιά ποιητικό, ερωτικό, άκρως τολμηρό και επαναστατικό λόγο συχνά “ενοχλούσε” καθώς “συγκρουόταν” με κάθε μορφής κατεστημένο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρεται ακόμη -μεταξύ άλλων- ότι το ΚΘΒΕ, γιορτάζοντας τα 58 χρόνια από την ίδρυσή του παρουσίασε μία θεματική εκδήλωση για τη ζωή και το έργο Ντίνου Χριστιανόπουλου στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου (2019), ενώ μαζί με το ΑΠΘ συνδιοργάνωσαν ένα μουσικό – θεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «Κάθε φορά που βρέχει μοναξιά» για να τιμήσουν τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο (2018).

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Τρία ακόμη άτομα εμπλέκονται στο πολύνεκρο τροχαίο με μετανάστες στην Εγνατία

Την εμπλοκή τριών ακόμη ατόμων στην υπόθεση του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα, στην Εγνατία Οδό,...

Close