Υπήρξε υπερβολικά συχνά, υπερβολικά εύκολα για κυβερνήτες και κυβερνήσεις να παρασύρουν τους ανθρώπους σε πόλεμο. Lester B. Pearson 1897-1972. Καναδός συγγραφέας & διπλωμάτης

Το καμαρίνι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

19 Σεπτεμβρίου, 2023

Το καμαρίνι του κορυφαίου Έλληνα ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ θα κοσμεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4».

Χειρόγραφα, φωτογραφίες, θεατρικά κοστούμια, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα τιμητικό κύπελλο του Ολυμπιακού είναι ορισμένα μόνον από τα πολύτιμα εκθέματα που θα είναι στη διάθεση όλων εκείνων που τον αγάπησαν μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η γνωστή ηθοποιός και τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νάντια Μουρούζη, σεβόμενη την επιθυμία του για τη δημιουργία του καμαρινιού του από το ιστορικό ραδιόφωνο του Πειραιά, παραχώρησε στο “Κανάλι Ένα 90,4”, αντικείμενα ιστορικής αξίας, προκειμένου να μείνουν για πάντα στην πόλη που γεννήθηκε και λάτρεψε. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά και η φωνή του “έντυσε” το πρώτο σήμα του “Καναλιού Ένα 90,4”, το οποίο βγήκε στον “αέρα” στις 13 Μαΐου 1987, εγκαινιάζοντας την εποχή της “Άνοιξης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας”.

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εικαστική επιμέλεια του καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αναλαμβάνει αφιλοκερδώς ο σπουδαίος σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του “Καναλιού Ένα 90,4” και συντόνισε τις ενέργειες του Δημοτικού Ραδιοφώνου, του Δημοτικού Θεάτρου και του Ο.Π.Α.Ν. για την άμεση υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία επισφραγίστηκε σε πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και των εμπλεκόμενων φορέων, του προέδρου της ΔΗ.ΡΑ.Π. “Κανάλι Ένα 90,4” Αλέξανδρου Τζεφεράκου, του προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκη, του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκου Διαμαντή, του αντιπροέδρου της ΔΗ.ΡΑ.Π. “Κανάλι Ένα 90,4” Απόστολου Σειρηνίδη και του προϊσταμένου Προγράμματος και Πολιτισμού του “Καναλιού Ένα 90,4” δημοσιογράφου – συγγραφέα Παναγιώτη Φύτρα, ο οποίος θα έχει την εποπτεία υλοποίησης του έργου.

Η κατασκευή του καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος της χρονιάς