Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες. Θαλής ο Μιλήσιος, 643-548 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Το καλοκαιρινό πλάνο της Μπουντεσλίγκα

23 Μαΐου, 2020

Αν δεν υπάρξουν επιπλοκές, η Μπουντεσλίγκα θα τελειώσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δηλαδή όταν τα άλλα πρωταθλήματα θα έχουν μόλις ξεκινήσει και πάνω από ένα μήνα πριν από την επανεκκίνηση των διεθνών διοργανώσεων, που φέρνουν τις Μπάγερν Μονάχου, Λειψία στο Champions League και τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Βόλφσμπουργκ στο Europa League. 

Εδώ, λοιπόν, υπάρχει ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το καλοκαίρι. Ένα θέμα που χρειάζεται ένα σχέδιο από τη γερμανική Λίγκα (DFL), το καλοκαιρινό σχέδιο, ένα θέμα που συζητείται ήδη. 

Η ιδέα είναι να τελειώσει η σεζόν έως τα τέλη Ιουνίου, να πάνε οι παίκτες διακοπές για δύο εβδομάδες και να ξεκινήσουν ξανά στα μέσα Ιουλίου με μια νέα προετοιμασία, εκείνη για τη σεζόν 2020-21, κατά τρόπο που να βρεθούν έτοιμοι και σε φόρμα στη συνέχεια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πρόβλημα των συμβολαίων επιλύθηκε. Υπάρχει όμως άλλο ένα ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί και το οποίο αφορά στις συμβάσεις που θα λήξουν στο τέλος της σεζόν. 

Η FIFA έχει διευκρινίσει ότι οι σύλλογοι θα έχουν στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες των παικτών που θα λήξουν τα συμβόλαιά τους μέχρι το τέλος της περιόδου 2019-20, επομένως και όταν θα ολοκληρωθούν οι διεθνείς διοργανώσεις της φετινής σεζόν, περί τα τέλη Αυγούστου. 

Για το λόγο αυτό, ακόμη και μετά τις διακοπές, οι παίκτες που λήγουν οι συμφωνίες τους θα επιστρέψουν στην παλιά ομάδα τους (προφανώς μόνο στην περίπτωση της Μπάγερν, της Λειψίας, της Άιντραχτ, της Λεβερκούζεν και της Βόλφσμπουργκ), πριν συμμετάσχουν στο νέο σύλλογο της καριέρας τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

Read previous post:
Δ. Κουτσούμπας: Προχωράμε στη νέα φάση με μεγαλύτερη εγρήγορση για ιδεολογική – πολιτική αντεπίθεση και συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων γύρω από το ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε άρθρο του στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» υπό τον τίτλο «Προχωράμε στη...

Close