Το ερώτημα αν οι μηχανές μπορούν να σκέφτονται έχει την ίδια σημασία με το ερώτημα αν τα υποβρύχια μπορούν να κολυμπούν. Edsger W. Dijsktra, 1930-2002, Ολλανδός προγραμματιστής

Το Ισραήλ καλεί την ΕΕ να σταματήσει τη χρηματοδότηση οργανώσεων που προωθούν τα “αντιισραηλινά μποϊκοτάζ”

25 Μαΐου, 2018

Το Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα θεσμούς της ΕΕ ότι χρηματοδοτούν μη κυβερνητικές οργανώσεις που προωθούν “αντιισραηλινά μποϊκοτάζ” και ζήτησε να σταματήσει η υποστήριξη αυτή.

Σε 40σελιδη έκθεσή του, το ισραηλινό υπουργείο Στρατηγικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διπλωματίας υπολογίζει το ύψος της βοήθειας αυτής σε ευρωπαϊκές και παλαιστινιακές οργανώσεις σε 5 εκατομμύρια ευρώ το 2016.

Επίσης διευκρινίζει ότι το ποσό αυτό τεκμηριώνεται από τα στοιχεία της ΕΕ για τη χρονιά αυτή, τα οποία περιγράφει ως τα πιο πρόσφατα που είναι διαθέσιμα.

Το Ισραήλ καταγγέλλει εδώ και καιρό οργανώσεις, όπως το κίνημα Boycott, Divestment and Sanctions (BDS), το οποίο επιδιώκει την απομόνωση του Ισραήλ, για πολιτικές του απέναντι στους Παλαιστίνιους.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει κάποια ανακοίνωση από την ισραηλινή κυβέρνηση για το θέμα αυτό, αλλά σημείωσε ότι μετά χαράς θα εξετάσει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία λάβει όσον αφορά δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Read previous post:
Πρόταση μομφής κατά του Μαριάνο Ραχόι

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αντιμετωπίζει πρόταση μομφής σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται μέλη του συντηρητικού Λαϊκού...

Close