Κάθε άνθρωπος, οπουδήποτε, θα ανθίσει με εκατό απροσδόκητα ταλέντα και ικανότητες, με το που του δοθεί απλώς μια ευκαιρία. Doris Lessing, 1919-2013, Βρετανίδα συγγραφέας

Το Ισλαμικό Κράτος ενίσχυσε τον έλεγχό του σε συνοικία κοντά στη Δαμασκό

20 Μαρτίου, 2018

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν μέρος μιας μικρής συνοικίας στη Δαμασκό έχουν κερδίσει έδαφος τις τελευταίες ημέρες αφού εκδίωξαν τις μονάδες του συριακού στρατού που είχαν καταλάβει ένα άλλο μέρος της μετά την απομάκρυνση προηγούμενη εβδομάδα των ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε συγκρούσεις που διήρκησαν 24 ώρες 36 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Προς το παρόν ο συριακός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Η συνοικία αλ Κάνταμ βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Δαμασκού και δεν είναι μεταξύ των στόχων του συριακού στρατού στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την ανακατάληψη της ανατολικής Γούτα.

Βρίσκεται δίπλα στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων Γιαρμούκ, όπου στις αρχές του πολέμου είχαν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Σύροι αντάρτες που είχαν υπό τον έλεγχό τους μέρος της Κάνταμ επί χρόνια την εγκατέλειψαν και μετακινήθηκαν σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές στη βόρεια Συρία, έπειτα από συμφωνία που σύναψαν με τη Δαμασκό. Στη συνέχεια στην Κάνταμ εισήλθε ο στρατός.

Ωστόσο το ΙΚ που έλεγχε ένα άλλο τμήμα της Κάνταμ και πολεμούσε σποραδικά εναντίον των ανταρτών, εξαπέλυσε επίθεση για να καταλάβει την περιοχή που εγκατέλειψαν.

Το ΙΚ που έχει εκδιωχθεί από το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας πλέον ελέγχει την Κάνταμ, ένα κομμάτι γης στα νοτιοδυτικά σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία και το Ισραήλ, και δύο μικρές περιοχές της ερήμου σε κάθε μία από τις όχθες του Ευφράτη ποταμού στα σύνορα με το Ιράκ.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Μέτρα προστασίας σε εκκλησιαστικά μνημεία της Λέσβου που είχαν πληγεί από τον σεισμό του 2017

Με χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού και μετά τον ισχυρό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου προέβη...

Close