Μια αδικία από την οποία κερδίζουμε εμείς ονομάζεται τύχη. Μια αδικία από την οποία επωφελείται κάποιος άλλος ονομάζεται σκάνδαλο. Louis Dumur, 1863-1933, Γάλλος συγγραφέας 

Το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει την ανακατασκευή της παιδικής και της εφηβικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου

18 Σεπτεμβρίου, 2018

Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει διαχρονικά τον πολιτισμό και στέκεται δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, υποστηρίζοντας την ανακατασκευή της παιδικής και εφηβικής σκηνής του Rex.

 

Με αυτόν τον τρόπο επενδύει στη δημιουργία των θεατών του μέλλοντος, δίνοντας στο Εθνικό Θέατρο, έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες του ελληνικού πολιτισμού, την ευκαιρία να αναδείξει την ελληνική θεατρική δημιουργία με την ανακατασκευή του ισογείου του Rex, που περιλαμβάνει νέα κερκίδα και καθίσματα στην πλατεία, κατασκευή συμπληρωματικών εξεδρών και νέα καθίσματα στον εξώστη, καθώς και φωτιστικό εξοπλισμό. «Το Εθνικό Θέατρο αξίζει να έχει μία σκηνή εφάμιλλη όλων των μεγάλων οργανισμών ανά τον κόσμο που ασχολούνται με το παιδί και τον έφηβο. Τα παιδιά είναι το μέλλον. Τους αξίζει το καλύτερο» αναφέρει το Ίδρυμα Ωνάση σε σχετική ανακοίνωση.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει το Εθνικό Θέατρο. Πρόσφατα, υπήρξε μέγας χορηγός για την πραγματοποίηση των παραστάσεων της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16 και χορηγός εκπαιδευτικού προγράμματος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του το 2017 (μετάκληση αναγνωρισμένων καθηγητών και εκπαιδευτών από ακαδημίες και πανεπιστήμια του εξωτερικού).

 

Παράλληλα με τη Στέγη, το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις υποτροφίες που επικεντρώνονται σε πολιτιστικές δράσεις, το Ίδρυμα Ωνάση επιδιώκει τις συμπράξεις και τις συνέργειες, καθώς η έννοια της συνεργασίας διατρέχει την ιστορία του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Εθνικού Θεάτρου, η εκτελεστική διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση, Έφη Τσιότσιου, σημείωσε: «Ο δρόμος του πολιτισμού είναι συλλογικός για το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη. Γι’ αυτό τον λόγο δημιουργούμε πάγιες και μόνιμες συνεργασίες εμπιστοσύνης, σχέσεις που μας πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. Με το Εθνικό Θέατρο έχουμε μία πολυετή αγάπη και συνεργασία. Βρισκόμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε αυτόν τον χώρο που πέρασε από διάφορα κύματα και τώρα ξαναδημιουργείται με την προσπάθεια του Στάθη Λιβαθινού και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου για να μπορέσει να ξαναφέρει εδώ ψυχές, μάτια και όνειρα. Για το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη οι νέοι είναι πάρα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, είναι οι άνθρωποι του μέλλοντος. Είναι οι σημερινοί θεατές, οι αυριανοί καταλύτες που θα μπορέσουν να συμβάλλουν ουσιαστικά μέσα από την παιδεία και τη μόρφωση που λαμβάνουν από τον χώρο του θεάτρου, ώστε να δημιουργήσουν για όλους εμάς ένα καλύτερο αύριο, κυρίως το δικό τους αύριο».

Read previous post:
Φέτελ: «Νίκες έως το τέλος για τον τίτλο»

Η Mercedes του Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε πρώτη στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης και έτσι ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής αύξησε τη...

Close