Είναι καταπληκτικός αυτός ο μικρός ελληνικός λαός που εργάζεται και πετυχαίνει παντού, εκτός από την πατρίδα του. Edmond About, 1828-1885, Γάλλος συγγραφέας

Το ίδρυμα της UEFA για τα παιδιά στηρίζει την δημιουργία ταμείου Covid19 από το Common Goal

Το Ίδρυμα της  UEFA για τα παιδιά υποστηρίζει το πρόγραμμα του Common Goal για τη  δημιουργία κοινού ταμείου για την καταπολέμηση των συνεπειών του COVID-19 . Το Common Goal,  μία πρωτοβουλία όπου πρώτος εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2017 ο Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,  Χουάν Μάτα, ζητά από τα μέλη του να δεσμεύσουν το 1% του εισοδήματός τους σε ένα κοινό ταμείο, προκειμένου να γίνονται φιλανθρωπικοί σκοποί. 
 Τώρα το Ίδρυμα της UEFA για τα Παιδιά ανακοίνωσε να συμβάλει στη νέα αυτή πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βοηθώντας τις φτωχότερες κοινότητες του κόσμου που αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. 
 Το Ίδρυμα της UEFA, το οποίο χρηματοδοτεί δεκάδες ανθρωπιστικά και αναπτυξιακά έργα ανά τον κόσμο, είναι το πρώτο αθλητικό ίδρυμα που υποστηρίζει το  κοινό ταμείο  που δημιουργήθηκε την Τρίτη από την Common Goal . Ο πρόεδρος της UEFA είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα του Common Goal τον Νοέμβριο του 2017. 
 «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που πλήττουν πολλές χώρες και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς, είναι σημαντικό να συντονίζουμε και να οργανώνουμε δράσεις προσαρμοσμένες σε κάθε κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA και ο πρόεδρος του Ιδρύματος για τα Παιδιά, Αλεξάντερ Τσεφερίν. «Για το λόγο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος της UEFA για τα παιδιά , αποφάσισε να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αυτή, ώστε το ποδόσφαιρο να διαδραματίσει ρόλο κοινωνικής ευθύνης».
Από την μεριά του ο Χουάν Μάτα τόνισε: « Αυτό είναι ένα πραγματικά θετικό βήμα για την δημιουργία ταμείου από το  Common Goal για το COVID-19 και θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα της UEFA για τα Παιδιά. Για να ξεπεραστεί ο κορωνοϊός και οι άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, πρέπει να συντονίσουμε τις ατομικές προσπάθειες και να συνεργαστούμε σαν ομάδα. Προτρέπω όχι μόνο τους συμπαίκτες μου στο Common Goal αλλά και όλους τους άλλους παίκτες και τους παράγοντες  του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο  να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και ταυτόχρονα να το χρησιμοποιήσουν ως καταλύτη για να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των άλλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα».
 A. Bαζογιάννης

Read previous post:
Το τηλέφωνο ξεπέρασε το ίντερνετ εν μέσω πανδημίας

Κάποτε ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δυσεύρετο, ένα προνόμιο για λίγους.

Close