Αισιόδοξος είναι αυτός που αγοράζει από έναν Εβραίο και θέλει να πουλήσει σε έναν Σκωτσέζο - H.L. Menckel

Το γκρουπ Volvo και η Northvolt ενώνουν τις δυνάμεις τους για την εξέλιξη και την παραγωγή μπαταριών

24 Ιουνίου, 2021

Το γκρουπ Volvo προτίθεται να συνάψει κοινοπραξία με την κορυφαία σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt, για την εξέλιξη και την παραγωγή πιο βιώσιμων μπαταριών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τροφοδοσίας της επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo και Polestar.

Στην κοινοπραξία τα δυο μέρη έχουν ίση συμμετοχή, ενώ στοχεύουν να ιδρύσουν και ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Σουηδία που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2022. Στόχος του κέντρου είναι να διευρύνει την τεχνογνωσία που έχουν ήδη οι δύο εταιρείες στο πεδίο των μπαταριών και να εξελίξει προηγμένες κυψέλες μπαταριών νέας γενιάς και τεχνολογίες ενσωμάτωσης στο όχημα, ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε αυτοκίνητα Volvo και Polestar.

Η επικείμενη κοινοπραξία θα αποφέρει επίσης ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη, με δυναμικό έως και 50 γιγαβατωρών (GWh) ανά έτος. Η παραγωγή σχεδιάζεται να ξεκινήσει το 2026, θα τροφοδοτείται με ενέργεια που θα προέρχεται στο σύνολό της από ανανεώσιμες πηγές και αναμένεται να απασχολεί περίπου 3.000 άτομα.

Κ.Π.