Οι εκατομμυριούχοι δεν πιστεύουν στην αστρολογία. Οι δισεκατομμυριούχοι πιστεύουν. - J.P. Morgan

Το φράγμα Jatigede στον ποταμό Σιμανούκ άλλαξε την ποιότητα ζωής των κατοίκων

7 Μαΐου, 2018

Διασχίζοντας τα βουνά στη δυτική επαρχία Τζαουά Μπαράτ της Ινδονησίας, ένας ασημένιος «δράκος» εμφανίζεται μπροστά στα μάτια του ταξιδιώτη.

Είναι ο ποταμός Σιμανούκ, λίκνο της ζωής για τους κατοίκους της δυτικής Ινδονησίας, όπως οι βροχοπτώσεις στη διάρκεια της ξηρασίας. Πάνω από μισό αιώνα η εκάστοτε κυβέρνηση και οι κάτοικοι σχεδίαζαν να κατασκευάσουν ένα φράγμα για να δαμάσουν τον Σιμανούκ, όμως όλα απέβαιναν μάταια εξαιτίας τεχνικών και χρηματοδοτικών προβλημάτων.

Η κατάσταση άλλαξε το 2007 όταν η κυβέρνηση της Ινδονησίας υπέγραψε συμφωνία με μεγάλη κινεζική εταιρία για την κατασκευή του Φράγματος Jatigede.

Μετά οκτώ χρόνια σκληρής δουλειάς, τον Αύγουστο του 2015, το Φράγμα Jatigede ολοκληρώθηκε παρόλες τις δυσκολίες. Την ίδια χρονιά εγκαινιάσθηκε και η κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού του φράγματος, με προβλεπόμενη ικανότητα ισχύος 110.000 κιλοβατώρων, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019.

 

Το πλήρες τηλεγράφημα στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Υεμένη: Τουλάχιστον 6 νεκροί από αεροπορική επίθεση στο προεδρικό κτίριο

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από τις δύο αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν σήμερα το συγκρότημα του...

Close