Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς. Πλούταρχος, 47-120 μ.Χ.  Αρχαίος Έλληνας ιστορικός

Το Fiat 500 αποτέλεσε το επίκεντρο του 34ουFestival Automobile International στο Παρίσι

5 Φεβρουαρίου, 2019

Τιμώντας την πλούσια ιστορία του ομίλου, η Fiat έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα, το FCA Heritage, αποστολή του οποίου είναι να διατηρεί και να αναδεικνύει την κληρονομιά των ιταλικών μοντέλων Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Abarth. Σε μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε όλη την Ευρώπη, η FCA Heritage είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μερικά από τα πιο ξεχωριστά μοντέλα του ομίλου που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά συνολικά για τον χώρο του αυτοκινήτου.

Είναι γνωστό ότι το Fiat 500 αποτελεί ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για την αυτοκίνηση. Σχεδιασμένο από τον μηχανικό Dante Giacosa, παρουσιάστηκε στις 4 Ιουλίου του 1957 και άλλαξε για πάντα τα αυτοκίνητα πόλης. Η αναβίωση του θρυλικού μοντέλου το 2007 αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εταιρείας, η οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κυριαρχεί τόσο σε σχεδιαστικό όσο και εμπορικό επίπεδο. Στο πλαίσιο του 34ουFestival Automobile International (31 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου), τη μεγαλύτερη εκδήλωση σχετικά με το design αυτοκινήτων που πραγματοποιείται στο Παρίσι, το Fiat 500, σε όλες τις γενιές του, αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Παράλληλα, ο «πατέρας» του σύγχρονου Fiat 500, σχεδιαστής Roberto Giolito, ο οποίος πλέον είναι ο επικεφαλής της Fiat Heritage, βραβεύτηκε με το τιμητικό βραβείο «Prix d’ Hοnneur».

Το σύγχρονο Fiat 500 έχει ξεπεράσει ήδη τιε 2.110.000 πωλήσεις, πραγματοποιώντας νέο ρεκόρ το 2018, ενώ συνυπολογίζοντας και τις πωλήσεις της πρώτης γενιάς (1957-1977) περισσότερα από 6.000.000 Fiat 500 πέρασαν τη γραμμή παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Read previous post:
Η Mercedes επεκτείνει την ηλεκτροκίνηση και στα επαγγελματικά οχήματα

Η ηλεκτροκίνηση είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Close