Η απόφαση να αποφύγουμε κάτι κακό σπάνια υλοποιείται πριν το κακό προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να είναι δυνατό να το αποφύγουμε. Thomas Hardy, 1840-1928, Άγγλος συγγραφέας & ποιητής

Το εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο επιταχύνει ηλεκτρικά

22 Σεπτεμβρίου, 2022

Δύο σημαντικά βήματα στην πορεία του εξηλεκτρισμού πραγματοποιεί η Stellantis, η οποία στοχεύει στην επίτευξη των στόχων μηδενικών ρύπων για τα μοντέλα της. Οι νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, αφορούν στη δημιουργία μονάδας παραγωγής της νέας γενιάς αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη τα οποία θα εφοδιάζουν τα υβριδικά και plug-in hybrid (PHEV) μοντέλα του Ομίλου, αλλά και στη δημιουργία ενός κέντρου κυκλικής οικονομίας που θα αφορά στη βιώσιμη χρήση οχημάτων και ανταλλακτικών.

Το συγκρότημα του Mirafiori αποτελεί ήδη ένα προηγμένο κέντρο ηλεκτροκίνησης. Εκεί παράγεται το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500, ενώ στο χώρο του βρίσκεται η καινοτόμα μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών Battery Hub. Το νέο ηλεκτρικό 500 που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και παράγεται στην Ιταλία, αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για να εξελιχθούν λύσεις που θα καταστήσουν πιο προσιτή και πρακτική την ηλεκτροκίνηση, όπως είναι τα δίκτυα V2G και η επαγωγική φόρτιση. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που σε συνδυασμό με το ξεχωριστό στιλ το Fiat 500 βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη όσον αφορά την κατηγορία του.

K.Π.