Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία.

Το έργο του για την τελευταία οκταετία, παρουσίασε το Άσυλο Ανιάτων

25 Φεβρουαρίου, 2020

Τον απολογισμό των δράσεών του για την τελευταία οκταετία παρουσίασε σήμερα το ‘Ασυλο Ανιάτων, σε συνέντευξη Τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το ‘Ασυλο Ανιάτων λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και 127 χρόνια, με βασική του αποστολή την παροχή περίθαλψης, ενώ αυτή την στιγμή προσφέρει υπηρεσίες σε 170 άτομα. Διαθέτει 110 εργαζόμενους, 5 γιατρούς σε 24ωρη μόνιμη βάση και συνολικά 250 εθελοντές που προσφέρουν υπηρεσίες στον τομέα της περίθαλψης και της κοινωνικοποίησης των ασθενών.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιθαλπομένων είναι ένας από τους στόχους της διοίκησης, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΣ, Ιωάννα Ηλιάδη. Όπως ανέφερε η κ. Ηλιάδη, το ‘Ασυλο Ανιάτων στοχεύει επίσης στην αναβάθμιση των υποδομών, τη διεύρυνση των πηγών χρηματοδότησης του Ασύλου, την ανάπτυξη του υποστηρικτικού δικτύου και τη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων, μέσω της υιοθέτησης πρακτικών ορθής εταιρικής διακυβέρνησης.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να επικοινωνούμε και να ενημερώνουμε τακτικά τα ΜΜΕ και μέσω αυτών την κοινωνία, για την αποστολή και το κοινωνικό έργο του Ασύλου Ανιάτων. Μέσω αυτής της επαφής ενισχύουμε τη διαφάνεια στη δραστηριότητά μας και προωθούμε τον στρατηγικό μας στόχο να δημιουργήσουμε περισσότερες γέφυρες μεταξύ του Ιδρύματος και της κοινωνίας, με περισσότερη εξωστρέφεια στη δράση μας, προς όφελος των περιθαλπόμενων μας», τόνισε η κ. Ηλιάδη.

Επιπλέον, μίλησε για την αναβάθμιση της δυνατότητας του Ασύλου Ανιάτων, σε επίπεδο προσωπικού αλλά και υποδομών, να προσφέρει καλύτερη αποκατάσταση στους περιθαλπόμενους: Με τη αύξηση των φυσικοθεραπειών, τουλάχιστον 60 μέχρι πρότινος πλήρως κατάκοιτοι ασθενείς, μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν αμαξίδιο.

Η κ. Ηλιάδη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στήριξη που παρέχουν στο άσυλο επιφανείς χρηματοδότες, απλοί πολίτες, αλλά και μέλη τοπικών συλλόγων κι οργανώσεων. Αποτέλεσμα αυτής της στήριξης ήταν, μεταξύ άλλων, η ανακαίνιση της Γιαγλοπουλείου πτέρυγας του Ασύλου Ανιάτων και ο πλήρης εξοπλισμός της με υγειονομικό υλικό, ιματισμό  και αναλώσιμα υλικά, καθώς και η αγορά βαν με προδιαγραφές μεταφοράς ΑΜΕΑ, που επιτρέπει τη συμμετοχή των περιθαλπόμενων σε εξωτερικές εκδηλώσεις και εκδρομές.  

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη του σωματείου παρουσίασε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, το μέλος της διοίκησης του Ασύλου, Δημήτρης Ντζανάτος. Σύμφωνα με τον κ. Ντζανάτο, το ‘Ασυλο Ανιάτων σήμερα ανακάμπτει ύστερα από μία ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε λόγω της μείωσης των εσόδων του από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, με την ταυτόχρονη αύξηση των πάσης φύσεως φορολογικών του υποχρεώσεων και τη μείωση των νοσηλίων που καταβάλει ο ΕΟΠΠΥ για τους περιθαλπόμενους. Οι τρεις αυτοί παράγοντες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ‘Ασυλο Ανιάτων δεν λαμβάνει κανενός είδους κρατική επιχορήγηση, προκάλεσαν ζήτημα οικονομικής βιωσιμότητας, το οποίο αντιμετωπίστηκε με έσοδα από πωλήσεις ακινήτων, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις του Σωματείου.

Ακόμη, όπως υπογράμμισε, η διαφανής αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ασύλου Ανιάτων, μέσα από την αξιοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης, θα αυξήσει μακροπρόθεσμα τα έσοδα του Ασύλου, ώστε να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την κοινωνική του αποστολή. Αίτημα του σωματείου είναι η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και αύξηση των νοσηλειών που καταβάλει ο ΕΟΠΠΥ, στα επίπεδα που ισχύουν για άλλες παρόμοιες δομές πρόνοιας.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου. 

Read previous post:
Ακυρώθηκε η Εβδομάδα Μόδας στη Σεούλ λόγω του κοροναϊού

Ο κοροναϊός συνεχίζει να επηρεάζει τον κόσμο της μόδας.

Close