Η πολιτική δεν είναι κακό επάγγελμα. Αν πετύχεις, έχεις πολλά οφέλη, ενώ αν αποτύχεις, μπορείς πάντα να γράψεις ένα βιβλίο - Ρόναλντ Ρήγκαν

«Το εμβόλιο απαραίτητο για να γεμίσουν τα γήπεδα»

1 Οκτωβρίου, 2020

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σμιθ σχετικά με την πιθανή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα την επόμενη σεζόν, με την προειδοποίηση όμως ότι το εμβόλιο είναι απαραίτητο προκειμένου να γεμίσουν οι εξέδρες.
 Μιλώντας από το Ορλάντο σε δημοσιογράφους, ο Σίλβερ  υπογράμμισε την ελπίδα του ότι τα παιχνίδια NBA θα μπορούσαν και πάλι να έχουν φιλάθλους, έστω και σε αποστάσεις.
 «Με τα κατάλληλα πρωτόκολλα όσον αφορά την απόσταση και τα τεστ, θα μπορούσαν να επιστρέψουν  οι φίλαθλοι στα γήπεδα», δήλωσε ο Σίλβερ. «Είναι σίγουρα ο στόχος μας. Αλλά εξαρτάται από ορισμένες πρόσθετες εξελίξεις. Τα γρήγορα τεστ μπορεί να είναι το κλειδί εδώ.»
 Εκτός φυσικά από την επιθυμία να ικανοποιήσει παίκτες και φιλάθλους υπάρχει και το οικονομικό μέρος. 
 Ορισμένες εκτιμήσεις πιστεύουν ότι περίπου το 40 τοις εκατό των κερδών πρωταθλήματος προέρχεται από όλες τις ροές εσόδων από τους φιλάθλους  που παρακολουθούν παιχνίδια, από εισιτήρια, στάθμευση και πωλήσεις εμπορευμάτων στα γήπεδα.
 Αλλά ο  Σίλβερ δεν θέλησε να δεσμευτεί για την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα την επόμενη σεζόν, ή εάν το πρωτάθλημα θα αναγκαστεί και πάλι γίνει συνολικά σε «φούσκα»,  σε μία ή δύο τοποθεσίες με όλες τις ομάδες, τους παίκτες και το προσωπικό περιορισμένο από ταξίδια.
 Πολλά είναι ακόμα τα ερωτηματικά, ξεκινώντας από το πότε θα ξεκινήσει η σεζόν, με τον Σίλβερ να αναφέρει τον Δεκέμβριο είτε τον Ιανουάριο ως πιθανούς μήνες, ενώ επίσης αναμένονται σκληρές διαπραγματεύσεις σχετικά με τον ανώτερο μισθό.

 Α. Βαζογιάννης

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Έγραψε Ιστορία ο Μίλερ, η Μπάγερν πάει για ρεκόρ

Ξεχωριστή η χθεσινή βραδιά για την Μπάγερν και τον Τόμας Μίλερ.

Close