Το έμβλημα της Γαλλίας παλιά ήταν ο κόκορας. Σήμερα είναι ο κόκορας κρασάτος - Gilbert Cesbron

Το διήμερο 3 και 4/12 διοργανώνεται το 2ο Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα

30 Νοεμβρίου, 2020

«Έμφυλες ανισότητες και δικαιώματα των γυναικών στη σημερινή Ελλάδα» είναι το θέμα του 2ου Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που διοργανώνεται από το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό (ΚΕΝοΠ) του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Στο Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Το φετινό Φόρουμ περιλαμβάνει τέσσερις συνεδρίες, στις οποίες η θεματολογία επικεντρώνεται στην ανάδειξη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών στην κοινωνική, την πολιτική, την οικονομική και την πολιτισμική ζωή, και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας κουλτούρας που αντιτάσσεται σε όλες τις μορφές της έμφυλης «βίας».