Αν δεν μπορεί να εκφραστεί με αριθμούς, δεν είναι επιστήμη, είναι γνώση. Robert Heinlein, 1907-1988, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Το Dacia Media Control ενσωματώνει το smartphone στο σύστημα πολυμέσων στο ταμπλό του Sandero Streeway & Stepway

7 Ιουνίου, 2021

Στις περισσότερες περιπτώσεις, βγάζουμε το smartphone από την τσέπη μας και το χρησιμοποιούμε κατά την οδήγηση στηρίζοντάς το σε μία πρόχειρη βάση που συνήθως εμποδίζει τους αεραγωγούς του συστήματος κλιματισμού. Αλλά καθώς αυτή η λύση δεν είναι και η πιο κατάλληλη, οι σχεδιαστές της Dacia βρήκαν μια έξυπνη λύση.

Δημιούργησαν το Media Control, ένα σύστημα που τοποθετεί το smartphone στο επίκεντρο του συστήματος πολυμέσων των αυτοκινήτων Dacia Sandero Streeway & Stepway. Eίναι ένα σύστημα το οποίο, εκτός από το ηχοσύστημα, περιλαμβάνει μία ειδική θέση για το smartphone, αλλά και ένα δωρεάν και εύχρηστο application. Η ψηλή θέση του στο ταμπλό που έχει ελαφριά κλίση προς τον οδηγό, προσφέρει άμεση και ασφαλή πρόσβαση στις παρεχόμενες πληροφορίες. Ο οδηγός δεν έχει παρά να κατεβάσει την εφαρμογή του Dacia Media Control στο smartphone του και μέσω Bluetooth, το τηλέφωνο μετατρέπεται σε προέκταση του ταμπλό, αντικαθιστώντας το ενσωματωμένο σύστημα πολυμέσων. Πλοήγηση, ηχοσύστημα, μουσική, τηλέφωνο, ακόμα και η πρόσβαση στις πληροφορίες του αυτοκινήτου είναι στο χέρι του χρήστη και μπορούν να ενεργοποιηθούν ακόμα και με φωνητικές εντολές. Και όταν το τηλέφωνο δεν βρίσκεται στη θέση του, η συγκεκριμένη υποδοχή ενσωματώνεται στο ταμπλό.

K.Π.