Οι άνθρωποι πείθονται πιο εύκολα από εξηγήσεις που ανακαλύπτουν μόνοι τους παρά από αυτές που σκέφτονται κάποιοι άλλοι. Blaise Pascal, 1623-1662, Γάλλος στοχαστής

Το CAS απέρριψε την ένσταση του Λίπερ

26 Οκτωβρίου, 2020

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε την Δευτέρα την πιθανότητα συμμετοχής του Αμερικανού Παραολυμπιονίκη, Μπλέικ Λίπερ, στη διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, με τα προσθετικά μέλη που χρησιμοποιεί μέχρι τώρα.

Ο 31χρονος Λίπερ, με δύο μετάλλια στους Παραολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο στα 200μ (χάλκινο) και 400μ (ασημένιο), άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού που ελήφθη τον Φεβρουάριο, να του απαγορεύσει τη συμμετοχή σε επίσημους αγώνες με το τρέχον μοντέλο προσθετικών μελών σε σχήμα λεπίδας.

Η World athletics είχε απορρίψει τον ισχυρισμό του, πιστεύοντας ότι το συγκεκριμένο είδος προσθετικών μελών που χρησιμοποιεί ο Λίπερ, του δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων αθλητών, κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει και το CAS.

 

Χρ. Μουρδουκούτας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Ευρωπαϊκό Κ23 του 2021 στοχεύει ο Τσίτσος

Προετοιμάζεται στα Γιάννενα η Δόση

Συνάντηση Παναγόπουλου, Σεβαστή με αντιπροσωπεία προπονητών

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Στο Ευρωπαϊκό Κ23 του 2021 στοχεύει ο Τσίτσος

Ο πρωταθλητής του ακοντισμού, Δημήτρης Τσίτσος, έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα τραυματισμού, που τον ταλαιπώρησε την περασμένη χρονιά και...

Close