Μια μέτρια ιδέα που δημιουργεί ενθουσιασμό θα πάει πιο μακριά από μια μεγαλειώδη ιδέα που δεν εμπνέει κανέναν. Mary Kay Ash, 1918-2001, Αμερικανίδα επιχειρηματίας.

Το Canal+ αρνείται να δώσει τη δόση των 110 εκατ. € στα κλαμπ

Οι πρώτες, πολύ σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, άρχισαν πλέον να κάνουν την εμφάνισή τους (και) στο γαλλικό ποδόσφαιρο, με την πλειοψηφία των κλαμπ της Ligue 1 και Ligue 2, να είναι στα πρόθυρα… νευρικού κλονισμού.

Αιτία; Η απόφαση του Canal+, του καναλιού που έχει εδώ και πολλά χρόνια τα τηλεοπτικά πρωταθλήματα των δύο πρώτων κατηγοριών του γαλλικού ποδοσφαίρου, να μην τηρήσει όσα αναφέρει η σύμβαση με τη LFP και να μην πληρώσει στις 5 Απριλίου την επόμενη δόση, ύψους 110 εκατ. Euro προς τις ομάδες, λόγω της διακοπής κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας. Όπως ανέφερε με επιστολή του προς της Λίγκες και τις ομάδες, ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του Canal+, Μαξίμ Σααντά “…αυτή η αναστολή πληρωμής αποτελεί μέρος ενός πλαισίου όπου η κρίση στην υγεία έχει επηρεάσει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες του γκρουπ μας. Τα διαφημιστικά μας έσοδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Οι δραστηριότητές μας επηρεάζονται επίσης σοβαρά. Επομένως, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης».

Τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι ο κύριος πόρος των συλλόγων της Γαλλίας και φτάνουν από το 36% έως 47% του ετήσιου μπάτζετ των περισσότερων ομάδων, ωστόσο πλέον η όλη διαδικασία «απειλείται» σοβαρά. Κι όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ακόμη κι αν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους δύο μήνες, δεν είναι καθόλου δεδομένου πως το Canal+ θα εξοφλήσει το σύνολο των 759 εκατ. Euro που προβλέπεται για την εφετινή σεζόν (και) για τις δύο κατηγορίες της Γαλλίας.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Read previous post:
Ξεπέρασαν τις 30.000 οι νεκροί παγκοσμίως, πάνω από 640.000 τα κρούσματα

Οι νεκροί από την πανδημία Covid-19 ξεπέρασαν τις 30.000, τα δύο τρίτα εκ των οποίων έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, σύμφωνα...

Close