Το ερώτημα αν οι μηχανές μπορούν να σκέφτονται έχει την ίδια σημασία με το ερώτημα αν τα υποβρύχια μπορούν να κολυμπούν. Edsger W. Dijsktra, 1930-2002, Ολλανδός προγραμματιστής

Το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει τη συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο του Brexit

19 Μαρτίου, 2018

Η συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών για μια μεταβατική περίοδο μετά το Brexit αποτελεί ορόσημο που πολλές επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο περίμεναν, δηλώνει ο Άνταμ Μάρσαλ, γενικός διευθυντής του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Η συμφωνία για μια περίοδο μετάβασης του καθεστώτος είναι εξαιρετικά νέα για τις εμπορικές εταιρίες και στις δύο πλευρές της Μάγχης, καθώς σημαίνει ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με μικρές ή και καθόλου αλλαγές στις καθημερινές τους συναλλαγές βραχυπρόθεσμα», αναφέρει ο Μάρσαλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική συμφωνία που συνήφθη στις Βρυξέλλες είναι αρκετή προκειμένου οι περισσότερες επιχειρήσεις να κάνουν τα μελλοντικά τους σχέδια με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. «Πολλές εταιρίες θα έχουν τώρα τη σαφήνεια που ζητούν για να προχωρήσουν με τις στρατηγικές τους στις επενδύσεις και τις προσλήψεις, που σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμεναν εν αμφιβόλω», σημείωσε.

«Για το καλό του επιχειρείν σε όλη την Ευρώπη, και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι η μετάβαση δεν θα εξελιχθεί σε μια πολιτική διαμάχη αργότερα στη διαδικασία διαπραγμάτευσης», συμπλήρωσε ο Μάρσαλ.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
«Η Άγκυρα διεξάγει “εθνοκάθαρση” στην Αφρίν»

Η διεθνής κοινότητα φέρει «ηθική ευθύνη» για την «αδικαιολόγητη και παράνομη επίθεση» των τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Αφρίν των Κούρδων...

Close