Μόνο αυτός που ρισκάρει να πάει πολύ μακριά μπορεί να ανακαλύψει πόσο μακριά μπορεί να πάει κανείς. - T. S. Elliot

Το βραβείο Best Experimental Mixed Media Short Film απέσπασε η Olivia Hadjiioannou στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Παλαιόχωρα

25 Ιούνιος, 2019

Το βραβείο Best Experimental Mixed Media Short Film στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Paleochora Lost World Short Film Festival απέσπασε η Ελληνίδα progressive rock and metal artist Oh. (Olivia Hadjiioannou) για το μουσικό της βίντεο «Red Lion» από το άλμπουμ «Metallia».
 
Το «Red Lion» προβλήθηκε σε υπαίθριο θέατρο μπροστά από το δημαρχείο στην όμορφη Παλαιόχωρα.
 
Το φεστιβάλ Lost World ήταν ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που δέχθηκαν το «Red Lion» φέτος. Υπήρχαν πάνω από 350 υποβολές ταινιών και 67 επίσημα επιλεγμένες ταινίες από 19 χώρες. Είκοσι από τους διεθνείς και Έλληνες κινηματογραφιστές και σκηνοθέτες παρακολούθησαν το φεστιβάλ από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τη Γαλλία.
 
Το βραβείο απονεμήθηκε στην Olivia από την ιδρυτή/σκηνοθέτης Linda McGuire και τα μέλη της κριτικής επιτροπής Paul McGuirk (Καθηγητής Κινηματογράφου & Συγγραφέας) και τον βετεράνο στην διανομή ταινιών και κινηματογραφικό ατζέντη Bruno Chatelin (CEO της FilmFestivals.com).
 
Είναι η τέταρτη κορυφαία διάκριση στη σειρά για το «Red Lion». Νικητής Βραβείου Best Music Video στο εναρκτήριο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γαλλικής Ριβιέρα French Riviera Film Festival (FRFF) στις Κάννες της Γαλλίας. Και το βραβείο Best Music Video στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cosmocinema στο Λονδίνο. Και νικητής του βραβείου Best Music Video Short στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μουσικής The Psychedelic and Transpersonal Film and Music Festival που έλαβε χώρα στις 25 Μαΐου 2019 στο The Producer’s Club της Νέας Υόρκης.
 
Η καλλιτέχνης Oh. έχει τιμηθεί για την αυθεντικότητα, την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα της, στη μουσική και στο βίντεο με πολλά διεθνή βραβεία. Έκανε το ντεμπούτο της ως Oh στη διεθνή μουσική σκηνή με το βραβευμένο μουσικό βίντεο Trials το 2013- αναφερόμενο σαν ένα από τα 50 σημαντικά γεγονότα κατά την διάρκεια της Ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Read previous post:
Tο Ιράν απορρίπτει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί απέρριψε τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ...

Close