Εάν δίνεις προσοχή στη κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς - Margaret Thatcher

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέλος του δικτύου MINDS

20 Απριλίου, 2018

Μέλος του παγκόσμιου δικτύου κορυφαίων πρακτορείων ειδήσεων ΜINDS αποτελεί το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του που συμμετείχαν σε διάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στη Χάγη.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ έγινε το 23ο μέλος του δικτύου MINDS, στο οποίο συμμετέχουν μεγάλα ειδησεογραφικό πρακτορεία όπως το Associated Press, το AFP, το DPA, το KYODO News, το APP, το PA, το TASS, το EFE, το ANSA, Lusa, το Canadian Press και άλλα.

Στη διεθνή διάσκεψη των MINDS, που πραγματοποιήθηκε στην ολλανδική πρωτεύουσα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπησε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής Μιχάλης Ψύλος.

Το θέμα της διεθνούς διάσκεψης αφορούσε τον τρόπο που τα δεδομένα και η ρομποτική δημοσιογραφία αλλάζουν τα πρακτορεία ειδήσεων.

Το MINDS International αποτελεί παγκόσμιο δίκτυο κορυφαίων πρακτορείων ειδήσεων. Σκοπός του είναι να υποστηρίζει την ψηφιακή ανάπτυξη των πρακτορείων ειδήσεων και της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης εν γένει. Τα μέλη του MINDS είναι κορυφαία πρακτορεία ειδήσεων από όλο τον κόσμο, καθένα από τα οποία εκπροσωπεί τη χώρα του.

Το MINDS είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο στο οποίο οι οργανισμοί συνεργάζονται σε δημοσιογραφικά, εμπορικά και τεχνολογικά θέματα. Σκοπός είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών για τους ψηφιακούς πελάτες και τις επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης καθώς και τη υποστήριξη των μελλοντικών τους δραστηριοτήτων. Με τα μέλη της, το MINDS International καλύπτει όλες τις σημαντικές αγορές στην Ευρώπη καθώς και τις πιο σημαντικές αγορές στην Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία. Τα μέλη του MINDS στηρίζουν τους πελάτες τους μέσα από τη μετάβασή τους στην ψηφιακή τεχνολογία, παρέχοντάς τους καινοτόμες λύσεις. Το δίκτυο MINDS είναι μια συνεργασία των πιο επιτυχημένων οργανισμών στον κόσμο που διακρίνονται για την ποιότητα και την εγκυρότητα των υπηρεσιών τους.

Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το δίκτυο MINDS παρέχει στα μέλη του πρόσβαση σε πολύτιμη τεχνογνωσία και καινοτόμα προϊόντα. Πραγματοποιεί συχνές συναντήσεις με τους επικεφαλής των πρακτορείων-μελών καθώς και τη συμμετοχή μεγάλων εταιριών μέσων ενημέρωσης και τεχνολογίας.

Ο Wolfgang Nedomansky, γενικός διευθυντής των MINDS, δήλωσε: “ Είναι μεγάλη μας χαρά να καλωσορίσουμε το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην οικογένεια MINDS και πιστεύουμε ότι θα είναι προς το αμοιβαίο όφελος όλων των πλευρών. Είμαστε πάντα προσεκτικοί στην επιλογή των νέων μελών καθώς πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο δίκτυο. Ο κ. Μιχάλης Ψύλος είχε παρευρεθεί και στην προηγούμενη συνάντησή μας στη Ρώμη και αναγνωρίσαμε ότι πρόκειται για ένα πολύ ενεργό και ανοιχτόμυαλο άτομο που ενδιαφέρεται να συνεργαστεί για την περαιτέρω ανάπτυξη του πρακτορείου.”

“Εκτιμούμε ότι το δίκτυο MINDS μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες του ΑΠΕ-ΜΠΕ να αναπτυχθεί ψηφιακά μέσω καινοτόμων υπηρεσιών και τεχνολογιών. Πιστεύουμε επίσης ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ μπορεί να συμβάλλει στην κοινότητα των MINDS,” πρόσθεσε ο κ. Nedomansky.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του MINDS, Lars Vesterlokke, δήλωσε: “Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά στο δίκτυο MINDS. Η συμμετοχή του ΑΠΕ-ΜΠΕ ήταν αναμενόμενη. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξελίσσεται σε ένα μοντέρνο πρακτορείο ειδήσεων. Έχουμε να μάθουμε πολλά από εσάς κι ελπίζουμε ότι κι εσείς θα μάθετε από εμάς στον τομέα της τεχνολογίας και σε άλλα θέματα που θα συζητάμε στις συναντήσεις μας. Οι συζητήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του MINDS είναι πηγή έμπνευσης. Κάθε φορά επιστρέφω στη χώρα μου με νέες ιδέες προκειμένου να εφαρμοστούν στο πρακτορείο. Στόχος μας είναι να ανταλλάξουμε ιδέες και να αναπτυχθούμε από κοινού. Μέσω της συνεργασίας μας, γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό είναι το όραμα των MINDS και εύχομαι να συνεχίσουμε την πορεία μας ενωμένοι.”

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Γλωσσικά “ταμπού” και γλωσσικά-πνευματικά κληροδοτήματα

-Υπάρχουν λέξεις "ταμπού" και πόσο αυτές καθορίζουν τη διαμόρφωση της ίδιας της γλώσσας; -Είναι πόλεμος το ποδόσφαιρο και πόσο επικίνδυνο...

Close