Είτε η ανθρωπότητα θα τελειώσει τους πολέμους είτε οι πόλεμοι θα αποτελειώσουν την ανθρωπότητα - Τζων Κέννεντυ

Το ασφαλιστικό στο επίκεντρο αντιπαράθεσης Πετρόπουλου-Βρούτση

18 Οκτωβρίου, 2017

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση χορήγησης συντάξεων μαζί με βελτιωτικές ρυθμίσεις που θα απαλλάσσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, σειρά κατηγοριών ασφαλισμένων που είχαν οδυνηρές συνέπειες από την άδικη αντιμετώπιση του ασφαλιστικού συστήματος, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εργασίας και αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για μνημείο λαθροχειρίας σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του ΕΦΚΑ.

Έντονα επικριτικοί για την πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό εμφανίστηκαν και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κατά την ενημέρωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τη πορεία του ασφαλιστικού συστήματος, ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για σημαντικές επιδόσεις από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ στις επιδόσεις των συντάξεων και των εφάπαξ. «Έχουμε βελτίωση διαρκή, καθημερινή, προς απογοήτευση των προφητών της αντιπολίτευσης, που αποδεικνύει ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν κατέρρευσε, αντίθετα υπάρχει επιταχυνόμενη βελτίωση και στην εισπραξιμότητα των εισφορών και στην καταβολή των συντάξεων, επιβεβαιώνοντας έτσι τις δικές μας προβλέψεις», τόνισε.

Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ακόμα ότι στο τέλος του έτους, το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ θα ξεπεράσει τα 188 εκατ. ευρώ- αποτέλεσμα, όπως είπε, της προσπάθειας που καταβάλουν τα στελέχη του για να κλείσουνε όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. «Παρά τις αντίξοες συνθήκες τα επιτεύγματα των επιδόσεων είναι συγκριτικά πολύ καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν», είπε και προσέθεσε: «Πετύχαμε να καταβάλουμε κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ σε παροχές. Μέχρι 1/1/2017 καταβλήθηκαν συνολικά 510.500 παροχές, κύριων συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ. Καταβάλαμε 57.000 εφάπαξ. Από τις 163.000 εκκρεμείς συντάξεις που παραλάβαμε, σήμερα είναι κάτω από τις 100.000. Αυτό είναι ένα συγκριτικό αποτέλεσμα για το οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί από κανέναν ότι υπάρχει πάγωμα παροχών».

«Σε όλους τους δείκτες, τα αποτελέσματα είναι θετικά, όλοι οι παράμετροι δείχνουν θετική εξέλιξη της προοπτικής του ΕΦΚΑ, η οποία θα είναι πάντα θετική. Τέλος του έτους θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα που θα ευνοούν τον προϋπολογισμό που θα καταθέσουμε και ο οποίος θα μας παρέχει τη δυνατότητα να ασκήσουμε καλύτερες πολιτικές για τις ασθενέστερες κατηγορίες των πολιτών», κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Βουλή: Πυρά για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και οι δηλώσεις με τον κ. Τραμπ βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των κοινοβουλευτικών...

Close