Στη Μέση ανατολή, δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο χωρίς την Αίγυπτο και δεν μπορείς να κάνεις ειρήνη χωρίς τη Συρία- Henry Kissinger

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν μεταδίδει ειδήσεις από τις 12:00 έως τις 15:00, λόγω τρίωρης στάσης εργασίας των ΜΜΕ

24 Σεπτεμβρίου, 2019

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θα μεταδίδει ειδήσεις και δεν θα ενημερώνει τις ιστοσελίδες του από τις 12:00 έως τις 15:00, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ (Διασωματειακό). 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στον κυβερνητικό εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων και την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας». 
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την «αδρανοποίηση και ουσιαστικά απαξίωση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ)». Τονίζει ότι με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, προβλέπεται υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, ενώ «εγκαινιάζεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, στις οποίες “νόμιμα” θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα, δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές».
Μεταξύ άλλων, το Διασωματειακό διεκδικεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων όπου οφείλονται, «ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας», αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τέλος, όπως επισημαίνει, υπερασπίζεται «το δικαίωμα στην απεργία που βάλλεται και αυτό από το εν λόγω νομοσχέδιο».

Read previous post:
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν μεταδίδει ειδήσεις από τις 12:00 έως τις 15:00, λόγω τρίωρης στάσης εργασίας των ΜΜΕ

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θα μεταδίδει ειδήσεις και δεν θα ενημερώνει τις ιστοσελίδες του από τις 12:00 έως τις 15:00, λόγω...

Close