Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Το ανεκπλήρωτο ταξίδι που σχεδίαζε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη μεγαλόνησο

14 Απρίλιος, 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χτες Σάββατο, στη Λευκωσία, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η παρουσίαση της δίτομης βιογραφίας του Ελευθερίου Βενιζέλου: «Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο άνθρωπος, ο ηγέτης. Βιογραφία», με συγγραφέα τον Νίκο Εμμ. Παπαδάκη (Παπαδή), γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, την πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και φιλοξενήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Νέα Πανεπιστημιούπολη, στην Αγλαντζιά.

Στην αντιφώνησή του ο συγγραφέας, Νίκος Παπαδάκης, αναφέρθηκε στις σχέσεις του Ελευθερίου Βενιζέλου με την Κύπρο και στο συνεχές ενδιαφέρον του για τη μεγαλόνησο, εστιάζοντας στις πολιτικές εξελίξεις του 1919-1920, στη βενιζελική αντίδραση στην Οκτωβριανή εξέγερση του 1931 και στο ανεκπλήρωτο ταξίδι που σχεδίαζε στη Λευκωσία.

Απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος, και ο αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Διοίκησης Πανεπιστημίου Κύπρου, Ιωάννης Γιαπιντζάκης. Το βιβλίο παρουσίασαν οι Χρίστος Θεοδούλου, δικηγόρος, διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων, πρώην μέλος της Γραμματείας του ΟΗΕ στο Τμήμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πέτρος Παπαπολυβίου, αναπληρωτής καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και Αιμίλιος Σολωμού, ιστορικός, διευθυντής έδρας UNESCO Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Read previous post:
«Σκόνταψε» η Τορίνο

Η Τορίνο έχασε έδαφος, στην προσπάθεια της να συμμετάσχει στο Europa League της επόμενης περιόδου, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει,...

Close