Δεν ανησυχώ για το Έλλειμμα. Είναι αρκετά μεγάλο για να φροντίσει μόνο του τον εαυτό του - Ρόναλντ Ρήγκαν

Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας «πατάει» ENTER

25 Σεπτεμβρίου, 2020

Δώδεκα ταινίες του «ENTER» βγαίνουν από τα λάπτοπ και κάνουν πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη. Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας δημιουργεί ένα ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο σε ταινίες που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στον Κινηματογράφο «Ολύμπια» στη Δράμα 12 επιλεγμένα έργα του «ENTER» παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε κινηματογραφική αίθουσα. 
Το «ENTER» είναι ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση που προέκυψε στην αρχή της πανδημίας. H Στέγη και το Onassis USA ανέθεσαν σε καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο να δημιουργήσουν σε περίοδο καραντίνας μια σειρά από νέα πρωτότυπα έργα τέχνης που δίνουν φωνή στο σήμερα. Χωρίς να έχουν πλέον πρόσβαση σε θεατρικές σκηνές, πλατό, χώρους προβών ή στούντιο, οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα πάντα μόνοι τους μέσα σε 120 ώρες. Διαμερίσματα, κήποι, ταράτσες, δρόμοι, παιδιά, σύζυγοι, συγκάτοικοι, μαζί με την οικοσκευή, έγιναν οι νέες site-specific σκηνές, οι χαρακτήρες και τα σκηνικά αντικείμενα, με το λάπτοπ του καλλιτέχνη να ανάγεται σε δημιουργική υπερδύναμη. 
Έργα σημαντικών κινηματογραφικών και θεατρικών σκηνοθετών, χορογράφων, εικαστικών, ηθοποιών από όλο τον κόσμο φιλοξενούνται στο Φεστιβάλ Δράμας. Συγκεκριμένα,  θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες: «Touch Me» του Γιώργου Ζώη, «Destination Acropolis» του Σίμου Κακάλα, «Πλακάκια» της Εύης Καλογηροπούλου, «Φυτά εσωτερικού χώρου» του Δημήτρη Καραντζά, «Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει» του Βασίλη Κεκάτου, «Alter Ego» της Μαρίας Παπαδημητρίου, «Βίντεο 2: Μέλη του σώματος, υφάσματα & σπορ» του Ευθύμη Φιλίππου, «st Dominique bd Arago» του Αντώνη Φωνιαδάκη, «Το μικρό καράβι (Ήταν ένα…)» του Ziad Antar, «The Glove» του Eric Baudelaire, «Δαρβίνος, τι;» της Isabella Rosselini και του Paul Magid, «Ράθυμες μέρες» της Kat Válastur. 
Περισσότερες πληροφορίες στο 
https://www.onassis.org/el/news/drama-short-film-festival-presses-enter
 

 

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτισμός
Με αφιέρωμα στον Γ. Σεφέρη ξεκινά σήμερα το φεστιβάλ ΛΕΑ στο ΚΠΙΣΝ

  Με αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη, έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους ποιητές στον κόσμο, ξεκινάει σήμερα (Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου) το...

Close