Είναι περίεργο που δεν αλλάζει τίποτα καθώς περνούν οι μέρες, αλλά όταν κοιτάς πίσω, τα πάντα είναι διαφορετικά. C.S. Lews, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας 

Το 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας τίμησε την Ελλάδα και τον σκηνοθέτη Άγγελο Φρατζή για το σύνολο του έργου του

26 Σεπτεμβρίου, 2021

Με τα ελληνικά χρώματα φωτίστηκε χθες η τελετή έναρξης του 37ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας, όπου η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και ο σκηνοθέτης Άγγελος Φρατζής τιμήθηκε για το σύνολο του έργου του, παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα, παρουσία του αιγυπτιακού κοινού που είχε κατακλύσει το χώρο.

Με την ελληνική σημαία να δεσπόζει στη σκηνή της έναρξης της μεγάλης αυτής πολιτιστικής οργάνωσης για όλη τη Μέση Ανατολή, η υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου Ινάς Άμπντελ Ντάγιεμ μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

«Τιμούμε σήμερα την Ελλάδα της τέχνης, του πολιτισμού, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, και με την οποία η Αίγυπτος βρίσκεται τόσο κοντά, αναπτύσσοντας ισχυρές πολιτιστικές σχέσεις αλλά και σε όλους τους τομείς», είπε χαρακτηριστικά η Αιγύπτια υπουργός Πολιτισμού, παρουσία του κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Μοχάμεντ Ελ Σερίφ που επίσης έδωσε το τιμητικό παρών στην εκδήλωση.

Παραδίδοντας την τιμητική διάκριση στον Άγγελο Φρατζή, οι διοργανωτές του φεστιβάλ τόνισαν ότι «τιμούμε τον γνωστό και σημαντικό Έλληνα σκηνοθέτη, που τιμούμε για το σύνολο του έργου του».

Παρούσα και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με τον Α΄ αντιπρόεδρο του πρεσβυγενούς ομογενειακού οργανισμού, Ανδρέα Βαφειάδη, να συγχαίρει τον Άγγελο Φρατζή, από κοινού με τον γενικό γραμματέα της Κοινότητας, Δημήτρη Κάβουρα, αλλά και την διευθύντρια του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Σταυρούλα Σπανούδη και τον συνεργάτη του ΕΙΠ Αλεξάνδρειας, Χάλιντ Ραούφ.

Το 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας, του οποίου οι προβολές ταινιών ξεκινάνε σήμερα, θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.