Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ' αυτήν. - Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & πολιτικός φιλόσοφος

Τις πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι επισκέφθηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας

28 Νοεμβρίου, 2018

Την πορεία υλοποίησης των μέτρων που είχαν εξαγγελθεί από το καλοκαίρι για τους πληγέντες, την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στον οικιστικό ιστό, καθώς και λύσεις σε όποια νέα προβλήματα ανακύπτουν, συζήτησε με εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών των κατοίκων, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε χτες το πρωί τις πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι.
 
Στη δίωρη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των συντονιστικών, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ο κ. Τσίπρας συζήτησε διεξοδικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις πυρκαγιές.
 
Ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνεται, ενημέρωσε τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων ότι σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των ζημιών, η κυβέρνηση κατέθεσε χθες τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να καθοριστούν οι περιορισμοί δόμησης και αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων, που θα επιτρέψουν να επισκευάζονται ή να ανεγείρονται νέα κτήρια, χωρίς να εμποδίζεται η απρόσκοπτη διαδικασία σχεδιασμού και κατάρτισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της περιοχής Μάτι.
 
Όπως επίσης υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με τη θεσμοθέτηση των σχετικών διατάξεων της τροπολογίας ξεκινά και η διαδικασία αποκατάστασης των κτηρίων όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, αφού υπάρχει ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για τον τρόπο αποκατάστασής τους, σε περιοχές που συντρέχουν χρόνιες παθογένειες.

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Εκδήλωση-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών από τον Δήμο Αθηναίων

Εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες και Βία - Θεατρικό Αναλόγιο» διοργανώνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αθηναίων, σήμερα...

Close